Λιγοστός κόσμος έξω από την Περιφέρεια
Νέα διαμαρτυρία για κεραία cosmote, αλλά έλειπαν οι μαθητές…. [εικόνες+βίντεο]
Κοινωνία
10/10/2017 | 14:59

Της Γιάννας Κουλουμπή

Νέα διαμαρτυρία για την κεραία της cosmote στην ταράτσα του κεντρικού κτιρίου της εταιρείας στο Αργοστόλι, πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, έξω από την περιφερειακή ενότητα Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, η οποία περιελάμβανε και επίσκεψη στην Περιφέρεια και το Δημαρχιακό Μέγαρο. Δυστυχώς όμως, όπως εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει, οι μαθητές… έλειπαν.

Στη συνάντηση που έγινε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, το λόγο πήρε αρχικά από την ΕΛΜΕΚΙ ο κ. Δ. Μαντζουράτος, εκφράζοντας την άποψη ότι η κεραία αυτή αλλά και οποιαδήποτε άλλη γύρω από σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, σπίτια ή άλλους χώρους εργασίας πρέπει να απομακρυνθούν ή να ακολουθηθούν άλλες πρακτικές, πιο ακριβές οικονομικά για τις εταιρείες κινητής, αλλά πιο ασφαλείς για τους πολίτες.

Εκπροσωπώντας τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Αμούργης, κάτοικος δίπλα από το κτίριο της cosmote στο Αργοστόλι, σχολίασε πως “έφεραν το θάνατο δίπλα μας” και κάλεσε όλους να βοηθήσουν να απομακρυνθούν οι κεραίες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η σχολική σύμβουλος Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, κα Κουμαριώτη, η οποία τάχτηκε στο πλευρό των μαθητών και των φορέων και ζήτησε από την εταιρεία να σκεφτεί το συμφέρον των μαθητών. Τέλος, ο κ. Μποφυλάτος από το Εργατικό Κέντρο εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να μπει μπροστά το δικαίωμα της εξασφάλισης της υγείας των πολιτών και όχι το οικονομικό συμφέρον των εταιρειών κινητής.

Αν και στη διαμαρτυρία υπήρξε εκπρόσωπος μαθητών που μίλησε, ωστόσο σχολιάστηκε έντονα πως η μαθητική νεολαία δεν έδωσε συνολικά “το παρών” στην συνάντηση αυτή. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους ή αν θα υπάρξει κάποια άλλη ενεργοποίηση που δεν θα οργανώνεται αυτή τη φορά από την ΕΛΜΕΚΙ και το Εργατικό Κέντρο, πάντως η απουσία των μαθητών (και των γονέων τους) ήταν ηχηρή… Ίσως βέβαια όλο αυτό να σχετίζεται και με το γενικότερο κλίμα ηττοπάθειας και έλλειψης αγωνιστικού πνεύματος των Ελλήνων πολιτών που τα δέχονται όλα και δεν αντιδρούν…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer