Παρών δήλωσε το ΚΙΝΑΛ
ΝΔ-Ελληνική Λύση υπέρ της κατάργησης ασύλου – Αποχή ΣΥΡΙΖΑ από ψηφοφορία
Πολιτική
08/08/2019 | 21:25

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την ονομαστική ψηφοφορία για την κατάργηση του ασύλου που η ίδια είχε ζητήσει.

Αφορμή υπήρξε η κατάθεση την τελευταία στιγμή, λίγη ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, δύο τροπολογιών του υπουργείου Εργασίας.

Οι διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των λοιπών κομμάτων ήταν εντονότατες. Κατηγόρησαν ευθέως τον Γιάννη Βρούτση για αιφνιδιασμό του Κοινοβουλίου, και ζήτησαν να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις.

Ο υπουργός ωστόσο παρέμεινε αμετακίνητος, ενώ έσπευσαν να τον στηρίξουν και άλλοι υπουργοί.

Η αντιπολίτευση επέμεινε στο αίτημα της για απόσυρση των ρυθμίσεων, καταλογίζοντας παράλληλα στην κυβέρνηση υποκρισία καθώς την ίδια στιγμή που ψηφίζει το επιτελικό κράτος προχωρά σε μεθοδεύσεις κακής νομοθέτησης.

Κατόπιν τούτων αποχώρησε από την αίθουσα σύσσωμη.

Ωστόσο και ενώ όλοι ανέμεναν την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία για το άσυλο, αλλά και άλλα εμβληματικά άρθρα για τα οποία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μάχη (πχ απομάκρυνση Βασιλικής Θάνου από την επιτροπή Ανταγωνισμού) οι βουλευτές δεν επανήλθαν.

Η επίσημη εξήγηση δια στόματος της πρώην υπουργού Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε με την απόφαση του αυτή να μην νομιμοποιήσει το «πραξικόπημα» Βρούτση το οποίο όπως είπε καταργεί βασικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Τελικά διενεργήθηκε μόνο η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ για το άσυλο.

Υπέρ ψήφισε εκτός από την ΝΔ και η Ελληνική Λύση.

Παρών δήλωσε το ΚΙΝΑΛ.

Καταψήφισε το ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25 δεν μετείχαν.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer