Μπρουσκέτες με γουακαμόλε
Μαγειρική
24/09/2024 | 13:56

Συστατικά

  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1-2 λάιμ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα, τη σάρκα (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο
  • 8-10 φέτες ψωμί, λευκό ή ολικής
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. ρόκα
  • 50 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
  • Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό από τα lime και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη σάρκα της ντομάτας σε κυβάκια, τα φύλλα από τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στις φέτες από το ψωμί και βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε τη ρόκα, αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετούμε τις φέτες από το ψωμί. Απλώνουμε από 1-2 κ.σ. γουακαμόλε, τη φέτα τριμμένη, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ