Μους σοκολάτας γάλακτος
Μαγειρική
28/09/2024 | 16:00

Συστατικά

2,4 γρ. φύλλα ζελατίνης
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. γάλα, 3,5%
225 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί και να μοιάζει με γιαούρτι.

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 2 λεπτά.

Αφαιρούμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό και τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας.

Mεταφέρουμε τα φύλλα ζελατίνης στο ζεστό γάλα και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα να διαλυθούν.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το μισό μείγμα του γάλακτος μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα.

Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.

Μοιράζουμε τη μους σε ποτηράκια και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

 

Πηγή:  akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ