Σερβίρουμε με θρυμματισμένα φυστικάκια από πάνω!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
- 2 μήλα
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 60 γραμμάρια ταχίνι
- 100 γραμμάρια μέλι
- 30 γραμμάρια αμύγδαλο
- 50 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης (χωρίς κέλυφος)
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- λίγη ζάχαρη
- 1 μπολάκι σταφίδες
Εκτέλεση
Πρώτα, ετοιμάζουμε την μους σοκολάτας. Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα, καθώς λιώνει, προσθέτουμε το ταχίνι και μόλις ενωθεί το ταχίνι στην κουβερτούρα, την αποσύρουμε από την φωτιά.
Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε σιγά-σιγά το μείγμα αυτό με την φυτική κρέμα και, καθώς η κρέμα είναι κρύα και η κουβερτούρα ζεστή, αρχίζει να πήζει. Για να σφίξει καλά την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα φρούτα. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα φλούδια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Περιμένουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και ρίχνουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι, για να δέσει η γλύκα τους.
Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου, μέχρι να στήσουμε το πιάτο.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το παστέλι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε το φιστίκι, το αμύγδαλο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να γίνουν μια μάζα.
Το τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το αφήνουμε να σταθεί λιγάκι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, μια μικρή στρόγγυλη φόρμα, ανοιχτή και από τις δυο μεριές, για να κόψουμε ένα στρογγυλό κομμάτι παστελιού.
Επίσης, το χρησιμοποιούμε στήνοντας το στο πιάτο για να φτιάξουμε έναν πύργο με τα φρούτα. Έτσι στήνουμε το τσέρκι στο πιάτο, το γεμίζουμε με τα φρούτα και ξεφορμάρουμε.
Πάνω στον πύργο των φρούτων, τοποθετούμε 1 στρώση μους σοκολάτας, πάνω του το στρογγυλό κομμάτι του παστελιού, και στην κορυφή λίγη ακόμη μους.
Πηγή: sidagi.gr