Το πρόγραμμα αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο εντάσσεται και ο Δήμος Κεφαλονιάς θα συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Μοσχόπουλος: Συμβουλευτικό κέντρο στήριξης στο Δήμο Κεφαλονιάς
Πολιτική
27/01/2012 | 01:49

Συμβουλευτικά κέντρα στήριξης γυναικών που υφίστανται κακομεταχείριση ή πέφτουν θύματα βίας δημιουργεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε 27 Δήμους της χώρας. Στους προτεινόμενους από το Υπουργείο Δήμους είναι και ο Δήμος Κεφαλονιάς.
Το πρόγραμμα δημιουργίας και λειτουργίας των κέντρων αυτών  χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική μεταρρύθμιση».
Θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα παρέχει νομική και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες θύματα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση βίας σε αυτές.
Η οργάνωση των συμβουλευτικών κέντρων θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Το πρόγραμμα αυτό είναι τριετούς διάρκειας και προϋπολογισμού για κάθε Δήμο 300.000 Ευρώ.
Η σχετική πρόσκληση – προκήρυξη από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων από τους δικαιούχους Δήμους είναι 30 Μαρτίου 2012.
Το  πρόγραμμα αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο εντάσσεται και ο Δήμος Κεφαλονιάς θα συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινής ζωής των γυναικών και η επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Louis simpson coined the term po-biz for this kind of essential activity, and writer’s relief has enabled me, against my initial www.writemyessay4me.org instincts, to behave in a productively businesslike manner

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer