Πηγή έμπνευσης ο πατέρας της
Μία Κεφαλονίτισσα καθιέρωσε τα ελληνικά ως γλώσσα διδασκαλίας σε σχολείο του Χάρλεμ της Ν. Υόρκης
 Ομογένεια
04/08/2019 | 08:02

Πρόκειται για την Πανωραία Παναγιωσούλη που ζει στις ΗΠΑ και διατελεί διευθύντρια σε σχολείο.

Μία Ελληνίδα ομογενής στις ΗΠΑ με καταγωγή από την Κεφαλονιά κατάφερε να καθιερώσει την ελληνική γλώσσα ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο όπου δουλεύει στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας «Κεφαλονίτικα Νέα», πρόκειται για την κόρη του Γαβριήλ Παναγιωσούλη, Πανωραία (Πένι) Παναγιωσούλη, η οποία εργάζεται ως διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ.

Σύμφωνα με την ίδια την Πένι Παναγιωσούλη, «δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, ευελπιστούμε ότι θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος να πέφτει κυρίως στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν, να βιώσουν και να θαυμάσουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.

Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer