Από το Πυργί στην 8η Λεωφόρο
Κυρίαρχος στο Μανχάταν ο Βασίλης Κοκκόσης –«Τhe Times Eatery», το τρίτο μαγαζί στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης
03/08/2019 | 19:11

Γράφει ο Παναγής Φωκάς

Στη Νέα Υόρκη, την οικονομική και επιχειρηματική πρωτεύουσα του πλανήτη έχουν εγκατασταθεί και προοδεύουν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες συμπατριώτες μας που μας κάνουν περήφανους με όσα έχουν καταφέρει.

Ένας από αυτούς είναι και ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας Βασίλης Κοκκόσης. Σήμερα έκανε πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο. Νωρίς το πρωί άνοιξε τις πύλες του το εντυπωσιακό delicatessen νέο μαγαζί «TheTimesEatery», στην 8ηΛεωφόρο. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά deliκατάστημα που ανοίγει η οικογένεια Κοκκόση στην καρδιά του Μανχάταν.

Το Κεφαλλονίτικο επιχειρηματικό του δαιμόνιο αλλά και η δίψα του για δημιουργία τον ώθησε στη δημιουργία και τρίτου μαγαζιού που θα εξυπηρετεί χιλιάδες Νεοϋορκέζους αλλά και τουρίστες  που περνούν από την περίφημη Times Square. Μια πλατεία στην οποία η Google θέλει να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της και από την οποία καθημερινά περνούν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

Τους τελευταίους μήνες, ο Βασίλης Κοκκόσης, με επιμονή και το Κεφαλλονίτικο δαιμονιο να τον χαρακτηρίζει οργάνωνε βήμα βήμα τα σχέδιά του. Με αρωγούς τα παιδιά και τα ανίψια του ο Βασίλης γίνεται σημείο αναφοράς για την ομογένεια στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, εκεί κοντά στην έβδομη λεωφόρο διατηρεί δυο ακόμη μαγαζιά το Premier deli cafe και το Majestic delicatessen cafe. Συνολίκά στις επιχειρήσεις Κοκκόση στη Νέα Υόρκη εργάζονται πάνω από 120 άτομα.

 

Ποιος είναι ο Βασίλης Κοκκόσης

Ο Βασίλης Κοκκόσης κατάγεται από το Πυργί, είναι παντρεμένος με την Ευτυχία με την οποία έχει δυο αγόρια τον Σπύρο και τον Παναγιώτη. Ήρθε στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και τώρα πρωταγωνιστεί,  με την επιχειρηματική του δράση, με την ανάμειξη του στα κοινά ως πρόεδρος του συλλόγου Κεφαλλονιτών «Ο Αίνος», – πρόκειται ένα ζωντανό σύλλογο που αποτελεί στέγη για όλους τους Κεφαλλονίτες της αμερικανικής μεγαλούπολης – αλλά κυρίως με τη φιλανθρωπική του δράση κι ας μην μιλά γι αυτή.

Βασίλη, σου ευχόμαστε καλές δουλειές και είμαστε σίγουροι ότι για ακόμη μία φορά θα τα καταφέρεις.