Με πεντακομματική Βουλή
Metron Analysis: 10,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
24/11/2018 | 11:15

Πεντακομματική Βουλή και διαφορά 10,9 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δίνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Αnalysis για λογαριασμό της εφημερίδας τα NEA. Η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 37,8% ενώ στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει το 26,9%.

Τρίτη φέρνει η δημοσκόπηση τη Χρυσή Αυγή, με 7,2% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%.

Στο 6,3% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 2,5% το Ποτάμι, στο 2,4% η Ένωση Κεντρώων, ενώ οι ΑΝΕΛ στο 1,3%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κυβέρνηση έχει ζημιωθεί δημοσκοπικά από την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και από την συμφωνία με την Εκκλησία ωστόσο μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι εμφανίζονται με το παραπάνω ποσοστό. Μάλιστα, η δημοσκόπηση των ΝΕΩΝ διαπιστώνει πως τα “κέρδη” εισπράττει το κόμμα Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εντοπίζονται πλέον στο όριο του στατιστικού σφάλματος καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3% γεγονός το οποίο αντανακλά τα ισχυρά πλήγματα που έχει δεχθεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου από τη Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων αλλά και από το εκκλησιαστικό. Χαρακτηριστικό του χάσματος που έχει δημιουργηθεί είναι και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης το 70% των ερωτηθέντων εκφράζει αρνητική γνώμη.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% θετικής γνώμης, δεύτερη με 34% η Φώφη Γεννηματά και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 33%, ο Βασίλης Λεβέντης με 31%, ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 19%, ο Πάνος Καμμένος μς 12% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%.

Στην παράσταση νίκης το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ με μικρή διαφορά.

Το 63% των ερωτηθέντων έχει αρνητική εντύπωση σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός το 31% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 20% ο Αλέξης Τσίπρας.

Η έρευνα της Metron Analysis ήταν τηλεφωνική και διεξήχθη από τις 19-21 Νοεμβρίου με δείγμα 1205 άτομα. 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ