Πτώση της θερμοκρασίας
Meteo: Έρχεται ψυχρό μέτωπο με θυελλώδεις ανέμους και τοπικές βροχές
Κοινωνία
14/04/2020 | 20:58

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της χώρα μας έως το βράδυ της Μ. Τετάρτης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση τη Μ. Τετάρτη, ενώ παράλληλα αναμένεται και σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το πέρασμα του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες τη Μ. Τετάρτη στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιοσημείωτη πτώση στις ηπειρωτικές περιοχές που θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα. Όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, η πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μόνο τη Μ. Τετάρτη αφού από τη Μ. Πέμπτη θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Meteo: Έρχεται ψυχρό μέτωπο με θυελλώδεις ανέμους και τοπικές βροχές

Παράλληλα οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά. Τη Μ. Τετάρτη και έως το απόγευμα της Μ. Πέμπτης στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ τη Μ. Τετάρτη.

6

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη Μ. Τετάρτη η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά Αφρικάνικής σκόνης στα δυτικά και κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Πηγή: Meteo.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer