Απαράδεκτη τακτική η στοχοποίηση ανθρώπων
Αυτό είναι το φέιγ βολάν που έριξαν οι κάτοικοι των Κομιτάτων για τους …εκδρομείς που επισκέφτηκαν το χωριό παραμονή του Πάσχα [εικόνα]
Κοινωνία
14/04/2020 | 19:28

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο απάντησαν οι κάτοικοι των Κομιτάτων στην πιθανή έλευση εκδρομέων από την Αθήνα παρά τους περιορισμούς αλλά και σε όσους έχουν ήδη μεταβεί στο νησί. Σε ανακοίνωση που διανέμεται σε διάφορα σημεία ζητούν από τους “Αθηναίους” συμπατριώτες τους να μείνουν μέσα στο σπίτι τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης.

Τα βέλη ωστόσο δεν πήραν μόνο τους εκδρομείς αλλά… και τους κτηνοτρόφους από γειτονικά χωριά ζητώντας τους να πράξουν το ίδιο.
Η ανακοίνωση καταλήγει μάλιστα με δηκτικό τόνο λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών που τηρούν τα μέτρα προφύλαξης να κινδυνεύουν από άτομα που επισκέφθηκαν το μέρος “για πικνικ”.

Το ekefalonia εξασφάλισε το ανυπόγραφο φέιγ βολάν και σας το παρουσιάζει:

Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα αργότερα από  σελίδα φίλων του χωριού στο facebook:

Με τεράστια έκπληξη, είδαμε χθες κολλημένες στις κολώνες του χωριού κάποιες ανώνυμες ανακοινώσεις (με την αόριστη υπογραφή «κάτοικοι του χωριού»), οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ επικηρύσσουν ως «ανεπιθύμητους» τους «μη μόνιμους κατοίκους» που έτυχε να βρίσκονται στο χωριό εν μέσω επιδημίας, και τους κατηγορούν ότι δήθεν «σουλατσάρουν στο χωριό» και «βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Απαντάμε:

1) Ελάχιστοι μη μόνιμοι κάτοικοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χωριό και είναι γελοίο να γράφεται ότι κινδυνεύει ο οποιοσδήποτε από αυτούς.

2) Δεν έγινε καμία μη νόμιμη μετακίνηση. Το να βγαίνει κανείς λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του ή να κάνει ένα περίπατο είναι απολύτως λογικό και επιτρεπτό.

3) Κανένας δεν εισέβαλε στο σπίτι κανενός ούτε τον υποχρέωσε να έλθει στο δικό του σπίτι.

4) Το χωριό μας είναι ούτως ή άλλως τόσο ολιγάριθμο, ώστε είναι αστείο να υπονοείται ότι μερικοί άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού δημιουργούν «συνωστισμό».

5) Τέλος, είναι απαράδεκτη και άνανδρη η τακτική της στοχοποίησης ανθρώπων με ανώνυμα κείμενα, ιδιαίτερα δε όταν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει καμία προειδοποίηση και κανένα παράπονο προς τα πρόσωπά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer