Μεγαλώνει η παράταξη Ανουσάκη: Προσχωρήσεις έκπληξη –Κοστολογημένο Πρόγραμμα και έντονο «φλερτ» με τον 2ο γύρω των εκλογών [εικόνες]
Αυτοδιοίκηση
06/10/2022 | 00:29

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Φωτορεπορτάζ Αντριάνα Καραντινού

Η παράταξη “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον” είναι ένα κοινό δημιούργημα όλων των στελεχών και όχι μόνο ενός. Με αυτό το μήνυμα ξεκίνησε την ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Νίκος Ανουσάκης και συνέχισε μιλώντας για τους συνεργάτες του, τους οποίους χαρακτήρισε αυτοτελή πολιτικά στελέχη χωρίς κανενός είδους εξάρτησης οικονομικής ή εργασιακής.

Βρισκόμαστε στο κατάλληλο σημείο για να γίνει το μεγάλο πολιτικό μπαμ.

Ακολούθως ανακοίνωσε την προσχώρηση νέων στελεχών και συγκεκριμένα της Κούλας Ζαμπέλη, του Δημήτρη Γαβριελάτου και της Πώλας Κοσμετάτου.

 

Ο κ. Ανουσάκης τόνισε ότι αποδεικνύεται στην πράξη η πολυσυλλεκτικότητα της παράταξης, η οποία συγκεντρώνει στους κόλπους της άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν άβατα στις δεξαμενές πολιτικών στελεχών, αφήνοντας αιχμές για τον εν ενεργεία δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος θεωρεί, όπως είπε ο κ. Ανουσάκης, ότι ορισμένες περιοχές, σαν αυτή της 21 και δη των Βλαχάτων, αποτελούν “ιδιοκτησία” του, κάτι που δεν ισχύει.

Αναφέρθηκε στην Ισχυρή Κεφαλονιά, την οποία χαρακτήρισε ως παράταξη σφραγίδα πλέον, καθώς τα στελέχη που αποτέλεσαν την ψυχή της άλλοτε διοικούσας παράταξης είναι πλέον κομμάτι της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον”.
Τιμά το παρελθόν, το οποίο δεν χαρίζει σε κανέναν, όπως είπε, αναφέροντας μία σειρά έργων που έγιναν επί διοικήσεως “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, της οποίας ο ίδιος και συνεργάτες του υπήρξαν κορυφαία στελέχη, διασαφηνίζοντας παράλληλα ότι πλέον προχωρούν με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον.


Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παράταξή του θα πάει στο 2ο γύρο στις επερχόμενες εκλογές και θα δώσει την μεγάλη μάχη απέναντι στη διοίκηση Μιχαλάτου, την οποία εκτίμησε πως θα κερδίσει.
Έθεσε, παράλληλα, το δίλημμα των ερχόμενων εκλογών, από την μια η μεγάλη πολυσυλλεκτική παράταξη του ίδιου και των συνεργατών του και από την άλλη το οικονομικό επαγγελματικό σύμπλεγμα της παράταξης Μιχαλάτου.

Στη συνέχεια η δικηγόρος και στέλεχος της παράταξης Γερασιμουλα Θεοδωρακάτου και ο Αντώνης Γεωργόπουλος παρουσίασαν το πρόγραμμα της παράταξης.


Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Επιστημονική φαντασία χαρακτήρισε το να μην είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών σε ερώτηση που έγινε αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει αν κάποια άλλη παράταξη πάει στο 2ο γύρο με τον κ. Μιχαλάτο. Η ερώτηση έγινε με αφετηρία την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λυκούδη που είχε καλέσει σε συνεργασία για την δημιουργία ενός αντιμιχαλατικού μπλοκ.


Σε ερώτηση αναφορικά με τις ζυμώσεις που έχουν ξεκινήσει σε επίπεδο αντιπολίτευσης για συνεργασία, με δεδομένη τη δυσκολία δημιουργίας συνδυασμού και το κατά πόσο ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με κάποια ή κάποιες από τις παρατάξεις αυτές ο κ. Ανουσάκης τόνισε ότι έχει ήδη παράταξη και προκαλεί τον οποιονδήποτε μπορεί να πει το ίδιο να παρουσιάσει έστω 20 από τα πολιτικά στελέχη που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του.
Συνέχισε, ωστόσο, διευκρινίζοντας ότι είναι υπέρ της διεύρυνσης της παράταξης σε βαθμό ατόμων όμως. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον Γιάννη Λυκούδη ως ένα άτομο ικανό, με γνώσεις και απόψεις με το οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί.
Κλείνοντας δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια δυναμικότητα την πορεία προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Εκτός από τις νέες προσχωρήσεις δηλαδή την τουριστική πράκτορα Κούλα Ζαμπέλη, την φιλόλογο Μαρινα Μηνιάτη και την Πώλα Κοσμετάτου από τα Βλαχάτα το παρόν στην συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανουσάκη έδωσαν και τα ακόλουθα στελέχη της παράταξης του:

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαδάτος ,ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος , η “σιδηρά κυρία” της τοπικής ΝΔ Αθήνα Αυγουστάτου, ο δικηγόρος Μάκης Παπαναστασατος, ο πρώην αντιδήμαρχος Λειβαθούς Ανδρέας Μαρκαντωνατος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κεφαλονιάς Αντώνης Γεωργόπουλος , η δικηγόρος Γερασιμουλα Θεοδωρακατου,ο λεωφορειούχος Δημήτρης Γαβριελάτος (“Γαβρος”), ο πρώην αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Γαλιατσατος, η δικηγόρος Πέρυ Ξυδιά, ο μηχανολόγος Μενέλαος Τουμαζατος , ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Αραβαντινός, ο πρώην δημοσιογράφος Μιλτιάδης Γεωργάτος , ο πρώην Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου Μιχάλης Μαρκάτος . Παραλληλα παρευρεθησαν το μέλος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Παναγής Έρτσος , ο Ανδρέας Καλαφάτης από τα Δειλινατα (“Λοχας”),ο επιχειρηματίας Ανδρέας Νικολόπουλος , ο συνταξιούχος λιμενικός Βασίλης Λορεντζάτος κ.α.

Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω το πρόγραμμα της παράταξης του Νίκου Ανουσάκη “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον”:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ : ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»

Α. ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ :

Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου

1. Πρόταση και συνεργασία με την ελληνική πολιτεία για κατεδάφιση και ανέγερση σύγχρονων κτιρίων Λιμεναρχείου και Τελωνείου στο Αργοστόλι.
2. Διαπλάτυνση κεντρικού δρόμου Διλινάτων και συνέχιση της φωταγώγησης περιμετρικά του οικισμού.
3. Άμεση λειτουργία του πολύπαθους πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Διλινάτων
4. Έργα για τη διευκόλυνση της επισκεψιμότητας στα κυκλώπεια τείχη και στις παλιές ρωμαϊκές πηγές στη νερομάνα
5. Διαπλάτυνση του δρόμου με κατεύθυνση στο πηγάδι της Λάμιας (μοναδικό προμυκηναϊκό μνημείο) και απομάκρυνση άμεση του τσιμέντου και τοποθέτηση περιμετρικά γυαλιού .
6. Εκτεταμένο πρόγραμμα Ασφαλτόστρωσης σε όλο το Αργοστόλι
7. Αναμόρφωση Κουτάβου, ώστε να καταστεί ζωντανό κύτταρο της καθημερινότητας του Δημότη με τήρηση πάντοτε των όρων της προστασίας του περιβάλλοντος και της πανίδας. Επείγει πάντως να σταματήσει η προκλητική εγκατάλειψή του.
8. Κατεδάφιση του πρώην κτιρίου της αστυνομίας σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και δημιουργία χώρου στάθμευσης
9. Συντήρηση και αναμόρφωση του χώρου του παλιού παιδικού νοσοκομείου δίπλα στο νοσοκομείο Αργοστολίου και μετατροπή του σε χώρο διαμονής νοσηλευτών και Ιατρών σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείου.
10. Στήριξη και προώθηση της περαίωσης της πολεοδόμησης Λάσσης
11. Επικαιροποίηση των ΖΟΕ αφού έχουν διαφοροποιηθεί οι ανάγκες ανάπτυξης του νησιού από τη δεκαετία του 1980
12. Σύνδεση βιολογικού καθαρισμού με περιοχές Σπηλίων, Χελμάτων, Κομποθεκράτων, Μηνιών
13. Ασφαλτόστρωση και δημιουργία τοιχίων στην παραλία της Αγίας Κυριακής και ασφαλτόστρωση δρόμου Χαλίκι Αγίας Κυριακής.
14. Ανόρυξη νέας γεώτρησης προς ενίσχυση της υδροδότησης Φαρακλάτων Ραζάτων.
15. Πλακόστρωση μονοπατιών και οδών στα Τρωϊαννάτα και Κουρουκλάτα

Δ.Ε. ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ
1. Διαπλάτυνση του δρόμου Άβυθος – Κλεισματα- Σπαρτιά έως Τραπεζάκι, ώστε να αξιοποιηθεί όλο το παραλιακό μέτωπο της Λειβαθούς
2. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Λουρδάτων
3. Νομιμοποίηση και αναβάθμιση αλιευτικού καταφυγίου στο Τραπεζάκι
4. Βελτίωση πρόσβασης και ανάδειξη παραλίας Παραδεισίου Σισίων
5. Compact βιολογικοί καθαρισμοί σε όλους τους οικισμούς της Λειβαθούς.

Δ.Ε. ΕΛΕΙΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ
1. Στατική στήριξη και αποκατάσταση σπηλαιώσεων στην παλιά προβλήτα του
Πόρου, πλακόστρωση παλαιάς προβλήτας, τοποθέτηση τσιμεντόκυβων κατά μήκος της προβλήτας, ώστε να μπορούν να ελλιμενίζονται σκάφη αναψυχής.
2. Πεζοδρόμηση και αναμόρφωση όλου του τμήματος του παλιού λιμανιού του Πόρου.
3. Άμεση δημιουργία «μάστερ πλαν» για το λιμάνι του Πόρου για την ανέγερση κτιρίου Λιμένα.
4. Άμεση αναβάθμιση του δρόμου που οδηγεί στο Μοναστήρι της Άτρου με αντιμετώπιση όλων των γραφειοκρατικών προβλημάτων.
5. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Κατελειού
6. Επέκταση πεζοδρόμησης στη Σκάλα μέχρι το τέλος του χωριού
7. Δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στην Πάστρα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
8. Συνέχιση μελέτης επέκτασης οικισμού Πόρου
9. Συνέχιση ανάπλασης παραλιακής ζώνης «Ράγια» Πόρου
10. Ασφαλτόστρωση και αναμόρφωση του δρόμο στην περιοχή του δρόμου του Φτεριώνια

Δ.Ε. ΟΜΑΛΩΝ
1. Αντιμετώπιση σε συνεργασία με την περιφέρεια του προβλήματος της παροχής νερού για τα κοπάδια των κτηνοτρόφων στα Ομαλά με τη δημιουργία δεξαμενών.
2. Αναμόρφωση οδοστρώματος στο δρόμο Αγίου Γερασίμου- Επανοχωρίου

Β. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ :

1. Πρόταση και συνεργασία με την ελληνική πολιτεία για την Ίδρυση και τη λειτουργία Μουσικού Σχολείου στο Δήμο Αργοστολίου, δεδομένου ότι είμαστε το μόνο νησί ουσιαστικά στα Ιόνια που δεν διαθέτει αυτό το θεσμό, ενώ οι αντίστοιχη προσπάθεια στο Ληξούρι έμεινε στα χαρτιά.
2. Πρόσληψη καθηγητών για τη διδασκαλία μουσικών οργάνων (χάλκινων, ξύλινων και κρουστών) στις φιλαρμονικές του Δήμου που σήμερα λειτουργούν μόνο με αρχιμουσικό.
3. Επαναλειτουργία Δημοτικού Ωδείου με έδρα το Αργοστόλι και παραρτήματα σε Λειβαθώ και Πόρο.
4. Εργαστήρι παραδοσιακής Μουσικής με τμήμα διδασκαλίας παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Κεφαλονιάς και των Ιονίων Νήσων (Βιολί, μαντολίνο κ.λπ.) και τμήμα παραδοσιακής χορωδίας με τραγούδια της Κεφαλονίτικης υπαίθρου
5. Εργαστήρι Κεφαλονίτικης εκκλησιαστικής μουσικής.
6. Λειτουργία Ναυτικού Μουσείου Φάρσων.
7. Κατασκευή εξέδρων και λειτουργικών και αξιοπρεπών αποδυτηρίων στο γήπεδο Διλινάτων, καθώς τα υπάρχοντα είναι σε άθλια κατάσταση.
8. Συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και άλλων περιοχών για την έλευση στο Δήμο Αργοστολίου θεατρικών παραστάσεων
9. Εκσυγχρονισμός και αναμόρφωση γηπέδου Ομαλών
10. Δημιουργία σε συνεργασία με άλλους φορείς ανοικτού θεάτρου στο Άλσος Λαυράγκα στην περιοχή του τοπικού συμβουλίου Φαρακλάτων (Ραζάτα)
11. Προώθηση της κατασκευής δημοτικού καταφυγίου αδεσπότων – δημοτική αστυνομία ζώων
12. Ταϊστρες σε σημεία όλου του Δήμου και πρόγραμμα περίθαλψης και διατροφής αδεσπότων ζώων εκτός καταφυγίου.
13. Ίδρυση Κοινωνικού Κτηνιατρείου

Γ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ :

1. Δημιουργία οργανισμού προβολής και προώθησης της Κεφαλονιάς, καθότι ο Δήμος Αργοστολίου ως μητροπολιτικός δήμος φέρει το κύριο βάρος της τουριστικής ανάδειξης του νησιού
2. Προσφορά περαιτέρω υποστηρικτικών υπηρεσιών και κινήτρων στις αεροπορικές εταιρείες low cost.
3. Ενίσχυση ψηφιακής προβολής για την προσέλκυση τουριστών που χρησιμοποιούν εφαρμογές smart phones
4. Ανάπτυξη silver economy, δηλαδή την προσέλκυση εύπορων αλλοδαπών συνταξιούχων για μακρά διαμονή ή μόνιμη εγκατάσταση.

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ :

1. Απαίτηση για δημιουργία ΜΕΘ από την Ελληνική Πολιτεία
2. Προώθηση της διαδικασίας επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας με εστίαση στην επιτήρηση κοινωνικά ευαίσθητων περιοχών (π.χ. Λαϊκές Κατοικίες)
3. Μείωση λογαριασμού ΔΕΥΑΚ 70% για τις πολύτεκνες οικογένειες.
4. Παραχώρηση δημοτικού χώρου για Ένωση Πολυτέκνων Κεφαλονιάς Ιθάκης
5. Οικονομική στήριξη στην Ένωση Πολυτέκνων Κεφαλονιάς και Ιθάκης
6. Ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου
7. Δημιουργία χώρου στήριξης και προσωρινής διαβίωσης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας

Κουλά Ζαμπέλη -Γιώργος Τζωρτζάτος

Ε. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ :
1. Εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας προς εξυπηρέτηση αμπελουργών, αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων
2. Εκτεταμένο πρόγραμμα δημιουργίας ομβροδεξαμενών σε συνεργασία με την περιφέρεια
3. Επέκταση ΦΟΠ (φωτισμός οικισμών πλατειών)σε δημοτικές οδούς που κατευθύνονται σε περιοχές εκτός οικισμού στις οποίες υπάρχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer