Με τεράστια επιτυχία έλαβε χώρα το 1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Κεφαλονιάς στον Θαλασσόμυλο!
e Gastronomie
19/06/2024 | 11:54

Μια πραγματική γιορτή της γαστρονομίας και του κρασιού, το 1o Kefalonian TRATARISMA του Δήμου Αργοστολίου έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου και έφερε κοντά τους παραγωγούς και οινοποιούς με τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που παράγουν τον γαστρονομικό πλούτο της Κεφαλονιάς.

Παράλληλα, οι καταξιωμένοι chef που ήταν καλεσμένοι στο φεστιβάλ,μαγείρεψαν με τα προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών και οινοποιών πιάτα Κεφαλονίτικα ή με βάση την παράδοση της Κεφαλονιάς. Το κοινό είχε φυσικά την ευκαιρία να τα γευτεί!

Το πρόγραμμα του Live Cooking Stage ήταν πλούσιο και όχι μόνο συμπεριέλαβε τους καταξιωμένους καλεσμένους μάγειρες, αλλά και Κεφαλονίτες από το νησί μας, ενώ έκλεισε και με παρασκευή κοκτέιλ! Το Live Cooking Stage άνοιξε ο Δημήτρης Παπαζυμούρης με τον Γεράσιμο Στεφανάτο, φτιάχνοντας κεφτέδες με σάλτσα λαγωτό, ακολούθησε ο Κωστής Κωστάκης με την Ιωάννα Χαλικιά με την Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, ο Κυριάκος Μελάς με τον Γιώργο Αντωνέλλο φτιάχνοντας μπακαλιαρομακαρονάδα με Ρομπόλα και έκλεισε με τον Χριστόφορο Στεφανάτο ο οποίος έφτιαξε κοκτέιλ με ροζέ μαυροδάφνη.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, έλαβε χώρα και η δημοσιογραφική αποστολή που φιλοξένησε ο Δήμος Αργοστολίου. Οι chef μαζί με δημοσιογράφους έκαναν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγών, οινοποιεία και αξιοθέατα του νησιού. Έχοντας ζήσει τις εμπειρίες που προσφέρει το νησί μας, προβάλλουν τα γαστρονομικά και μοναδικά του χαρακτηριστικά με εξωστρέφεια.

Το Kefalonian TRATARISMA έχει ως στόχο να προβάλει ποιοτικά και στοχευμένα την γαστρονομική και οινική κουλτούρα και ιστορία του νησιού, μέσα από την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο νησί, την αξιοποίηση τους, και την παρουσίαση πιάτων που σέβονται τα προϊόντα και την παράδοση του νησιού.

Διοργάνωση: Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με την Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς.

Επιμέλεια φεστιβάλ: Antheia Kotsi Communications

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Τυροκόμων Κεφαλονιάς και του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς.

Παραγωγοί και οινοποιεία που συμμετείχαν στο φεστιβάλ:

Βοσκοπούλα από το 1910
Έρτσος Γεώργιος, «Γέννημα Γης»
Gentilini Winery
Katsouris – My Honey
Κτήμα Καλόν Όρος
Kτήμα Χαριτάτου
Liocharis Ελαιουργική Κεφαλονιάς
Μιχαλάτος – Μέλι Κεφαλονιάς
Ορεάλιος Γη
Petrakopoulos Wines
Sarris Wines
Sclavos Wines
Solomos bio ελαιόλαδο
Τυροκομείο Γαλιατσάτος
Τυροκομείο Ρατσιάτος
Τυροκομείο Κουλούμπης

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές του Kefalonia Tratarisma:

Private Chef Kefalonia
Ρασσιάς ιχθυοπωλείο
Έρτσος Γεώργιος, «Γέννημα Γης»
Κάβα Αντωνάτος
Ορεάλιος Γη
Γκιουλμπαχαρ
Mythos Estiasis
Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Εθελοντές

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer