3ο Kefalonia Wine Hub – Βιοδυναμική και Έξυπνη Γεωργία στη Βαλλιάνειο Επαγγελματική σχολή στο Ληξούρι
e Gastronomie
19/06/2024 | 08:36

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την Άνθεια Κώτση, διοργανώνει για 3η χρονιά την ημερίδα η Κεφαλονιά ένα HUB για το κρασί / Kefalonia Wine Hub. Το 3ο Kefalonia Wine Hub θα φέρει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο επίκαιρα θέματα που αφορούν την αμπελουργία και το κρασί.

Η φετινή χρονιά του Kefalonia Wine Hub είναι αφιερωμένη στην Βιοδυναμική και το smart farming. Δύο θέματα επίκαιρα τα οποία θα ερευνήσουμε τόσο με τη θεωρητική τους πλευρά όσο και την πρακτική. Τι πραγματικά σημαίνει βιοδυναμική στο κρασί και το αμπέλι; Πως οι πρακτικές τις αμπελουργίας επηρεάζουν το περιβάλλον μας; Τι προσφέρει στο περιβάλλον η σύγχρονη αμπελουργία και το smart farming και πως εφαρμόζεται; Τα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο, θα μας απαντήσουν οι καλεσμένοι ομιλητές, κ. Γεώργας Δημήτριος (οινοποιός, γεωλόγος), ο κ. Δεσύλλας Μάριος (γεωπόνος, σύμβουλος βιοδυναμικής καλλιέργειας), και ο κ. Χριστούδης Δημήτριος (MSc Γεωπόνος – Smart agriculture expert) μαζί με τον κ. Ιάσονα Μπινιάρη (MSc Γεωπόνος – Smart agriculture expert).
22 Ιουνίου, 11:00-13:00

Στην αίθουσα εκδηλώσεων Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής, Ληξούρι.

Ανοιχτό και δωρεάν προς το κοινό.

Το Kefalonia Wine Hub πρόκειται για ομιλίες καταξιωμένων επαγγελματιών πάνω στο κρασί και την αμπελουργία, για θέματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο. Με αυτό ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς έχει ως στόχο να δώσει χώρο στη συζήτηση αυτών των θεμάτων και να τα προβάλει πανελλαδικά. Στόχος της δράσης αυτής είναι να γίνει η Κεφαλονιά ένα hub για το κρασί, ένα κέντρο δηλαδή της συζήτησης για το κρασί στην Ελλάδα. Τις προηγούμενες δύο χρονιές, η θεματολογία του Kefalonia Wine Hub ήταν η κλιματική αλλαγή και οι νέες τεχνολογίες στο αμπέλι από τη θεωρητική τους πλευρά.

Kefalonia Wine Hub
22 Ιουνίου, 11:00-13:00

Στην αίθουσα εκδηλώσεων Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής, Ληξούρι.

Ευχαριστούμε θερμά την Δήμο Αργοστολίου και τον Δήμο Ληξουρίου για την υποστήριξη τους στη δράση μας. Συνδιοργάνωση

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook και Instagram @kefaloniawinemakers.
www.kefaloniawinemakers.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer