Δράσεις εξωστρέφειας
Μαθητές του “περιβαλλοντικού” 2ου Γυμνασίου Λαυρίου στην Κεφαλονιά -Επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου [εικόνες]
Κοινωνία
02/05/2018 | 16:47

Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας και μετά την αδελφοποίηση με το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου πριν λίγες ημέρες, σήμερα υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του την περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Λαυρίου, με σκοπό να γίνει παρουσίαση εκατέρωθεν των εργασιών των σχολείων. Εξάλλου, μέσω του υπεύθυνου καθηγητή, κ. Τσελέντη, το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου διατηρεί ένα από τα πιο επιτυχημένα περιβαλλοντικά προγράμματα πανελλαδικά.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου είχαν ετοιμάσει κέρασμα για την ομάδα του Λαυρίου και αμέσως μετά έγινε παρουσίαση της δουλειάς των τελευταίων, η οποία είχε θέμα τον ορυκτό πλούτο της περιοχής και την ιστορία της Μακρονήσου. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, τα παιδιά από το Λαύριο παρέδωσαν στον κ. Τσελέντη ένα κουτί με δείγματα ορυκτών, ενώ οι μαθητές του Αργοστολίου μοίρασαν τοπικά προϊόντα σε όλους. Στο τέλος η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου έκανε μια μικρή παρουσίαση των χώρων του σχολείου (το πριν και το μετά) εξηγώντας ότι η στέγασή στο συγκεκριμένο σημείο έγινε μετά τους σεισμούς του 2014, και συνέχισε με “Τα μυστήρια της Κεφαλλονιάς” εστιάζοντας στις Καταβόθρες.

Καλή συνέχεια να ευχηθούμε και συγχαρητήρια για το έργο μαθητών και εκπαιδευτικών!

Αξίζει: Στόχος του σχολείου της Κεφαλονιάς είναι να επισκεφθεί του χρόνου το Λαύριο στο πλαίσιο πάντα των δράσεών του στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι της Γιάννας Κουλουμπή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer