Λατρεύουν την Κεφαλονιά
Μαθητές από Γερμανία, Ισλανδία, Γαλλία και Ισπανία στην Κεφαλονιά μέσω του Erasmus+ [εικόνες]
Κοινωνία
02/05/2018 | 16:26

Μαθητές από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, Γερμανία, Ισλανδία, Γαλλία και Ισπανία, βρίσκονται στο νησί μας αυτές τις ημέρες μέσω του προγράμματος Erasmus+, οι οποίοι σήμερα επισκέφθηκαν τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Ευάγγελο Κεκάτο, ενώ έγινε και ανταλλαγή δώρων στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Πρέπει να πούμε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με 10 μαθητές, με την καθηγήτρια Αγγλικών κα Ελένη Σαμοΐλη να είναι η συντονίστρια, κάτι που αποτελεί μεγάλη προβολή τόσο για την Κεφαλονιά όσο και για το ίδιο το σχολείο.

Οι 25 μαθητές είχαν την ευκαιρία αρχικά να συνομιλήσουν με τον κ. Κεκάτο, στον χώρο του Θεάτρου, για τον τουρισμό και τις δράσεις του Δήμου Κεφαλλονιάς σχετικά με αυτόν, ενώ ο ίδιος τους έκανε και μια μίνι παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Νίκος Ανουσάκης, παρεδόθη τιμητική πλακέτα στον Γερμανό καθηγητή που ήταν συντονιστής (η Γερμανία είναι η συντονίστρια όλου του προγράμματος) και παράλληλα όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρέλαβαν ως δώρο βιβλία και έντυπο υλικό για την Κεφαλονιά.

Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το φυσικό τοπίο της Κεφαλλονιάς και την καλοκαιρία και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν ξανά το νησί με τους γονείς τους για διακοπές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia