Δεν άφησαν για δεύτερη φορά να φύγει το καράβι «Νήσος Κεφαλονιά» και ενώ έχει ενημερώσει ότι δεν θα κάνει ταξίδι εντός της ημέρας
LIVE: Απίστευτες σκηνές στο λιμάνι από το ΠΑΜΕ
Κοινωνία
01/05/2013 | 16:25

Απίστευτες σκηνές, που δυστυχώς δεν μένουν ασχολίαστες από τους τουρίστες, διαδραματίζονται από το πρωί στο λιμάνι του Αργοστολίου.
Από τα χαράματα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη του ΚΚΕ δεν αφήνουν τον απόπλου του «Νήσος Κεφαλονιά», θέλοντας έτσι να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά.
Πριν από λίγο η εταιρία με έκτακτο δελτίο τύπου ενημέρωσε ότι δεν θα εκτελέσει σήμερα κανένα δρομολόγιο και στις 00.01 τα μεσάνυχτα θα αναχωρήσει από τη Κυλλήνη με προορισμό την Κεφαλονιά.
Μέλη του ΠΑΜΕ αυτή την ώρα με βίαιο τρόπο δεν άφησαν για δεύτερη φορά να φύγει το πλοίο και παραγκώνισαν τις λιμενικές αρχές που προσπάθησε να τους αποτρέψει από τη μπουκαπόρτα του πλοίου ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί.
Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στο λιμάνι του Αργοστολίου χωρίς κανένας να γνωρίζει τι θα συμβεί.
Σημείωση: Μάρτυρες των όσων διαδραματίστηκαν στο λιμάνι ήταν οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια που δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που έβλεπαν.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η εταιρία «KefalonianLines» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σέβεται το δικαίωμα της απεργίας που κήρυξε η ΠΝΟ. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η εταιρεία ”Kefalonian Lines”, σεβόμενη το δικαίωμα των ναυτικών του πλοίου ”Νήσος Κεφαλονιά”, για την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία του συνδικαλιστικού τους όργανο Π.Ν.Ο., ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα σημερινά δρομολόγια του πλοίου, από τα λιμάνια Αργοστόλι – Κυλλήνη – Πόρος.

Για την ασφάλεια του πλοίου, καθώς και την διασφάλιση της απαιτούμενης ανάπαυσης των μελών του πληρώματος, κρίθηκε σκόπιμο από τον Πλοίαρχο, το κλείσιμο του καταπέλτη του πλοίου και ενώ το πλοίο συνεχίζει να παραμένει εκλιμενισμένο στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Η εταιρεία μας σεβόμενοι όμως και το δικαίωμα των επιβατών του πλοίου, για μεταφορά αυτών στον επιλεχθέντα προορισμό τους, θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο, από το λιμάνι της Κυλλήνης προς το Αργοστόλι, αντί της 22.00 (01/05) στις 00.05 (02/05), δηλαδή μετά την λήξη της απεργίας».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer