Λευτέρης Κρητικός: Με τη Δημοκρατία και το Νίκο
Πολιτική
07/08/2022 | 16:35

Σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, εντοπίστηκε μόνο η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πριν από 10 ημέρες κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του.

Στη συνέχεια, αποκαλύπτεται ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη από το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και καθόλη τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του υπ’ αριθμόν 81/2019 Προεδρικού Διατάγματος, η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Το Μαξίμου διαρρέει ότι πρόκειται για νόμιμη επισυνδεση (παρακολούθηση) δίχως όμως να διευκρινίζει αν υπάρχει σχετικό βούλευμα κατόπιν εισαγγελικής πρότασης, με ενήμερο εισαγγελέα από διωκτικες αρχές και αν πράγματι δικαστικές αρχές της χώρας μας επέτρεψαν αυτή τη παρακολούθηση…

Οι παραιτήσεις του Γεν. Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη (που τυγχάνει και ανιψιός του) καθώς και του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέων συνιστούν ομολογία ενοχής του ιδίου του κ. Μητσοτάκη.

Η Παράταξη μας ιστορικά αγωνίστηκε για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία σε αυτό το τόπο, απέναντι στο παρακράτος της δεξιάς που όσο και αν φόρεσε το μανδύα του μεταρρυθμιστικού κέντρου ποτέ δεν άλλαξε… Και όσοι δεν προδώσαμε ποτέ τις ιδέες μας, τις αξίες μας και τα ιδανικά μας πιστεύοντας ακλόνητα στην αυτόνομη πολιτική πορεία του χώρου μας σήμερα νιώθουμε μια ακόμα δικαίωση!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer