Λαϊκή Συσπείρωση: Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της ΔΙΑΔΕΥΑΚ
Αυτοδιοίκηση
21/06/2024 | 10:44

Ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, κ. Σ. Σπαθής, επικαλούμενος το υπαρκτό πρόβλημα της λειψυδρίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου προαναγγέλλει για την δήθεν αντιμετώπιση του προβλήματος μια σειρά από μέτρα όπως λ.χ. απαγόρευση χρήσης νερού για διάφορες χρήσεις, περιοδικές διακοπές νερού, αύξηση του τιμολογίου για τις λεγόμενες μεγάλες καταναλώσεις κ.λπ. .

Τόσο ο ίδιος, η δημοτική αρχή Μιχαλάτου, οι υπόλοιπες δημοτικές αρχές και πολιτικές δυνάμεις φέρουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση αφού αποδέχονται την ανταποδοτική λειτουργία της ΔΕΥΑΚ υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ – κυβερνήσεων της πλήρους εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης που έχει αρνητικές συνέπειες για το λαό. Είναι οι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αξιοποιούν την λειψυδρία για να επιβάλουν δυσβάστακτες τιμές στο νερό της ύδρευσης και άρδευσης και για τις πλημμύρες λένε ότι φταίει ο καιρός. Συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην υλοποίηση των σχεδίων των μονοπωλίων που σε ολόκληρη την ΕΕ επιβάλλουν το βάθεμα της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης που δεν αφορά μόνο τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις μικρότερες ΔΕΥΑ.

Αυτή η πολιτική της απελευθέρωσης του νερού και της ενέργειας αυτά τα αποτελέσματα έχει, δηλαδή ιδιωτικοοικονομική λειτουργία και χαράτσια για τον λαό. Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που με την πολιτική τους στηρίζουν την προκλητική και σκανδαλώδη ασυλία που απολαμβάνουν διαχρονικά μεγάλες επιχειρήσεις ως προς την πληρωμή των λογαριασμών του νερού με αποτέλεσμα οι οφειλές προς την ΔΙΑΔΕΥΑΚ να έχουν εκτοξευθεί σε 9.000.000 ευρώ !!!!!!

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” καλούμε τις Δημοτικές αρχές Μιχαλάτου, Κατσιβέλη και Δρακουλόγκωνα ως συνέχεια όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών:

-Να μην προχωρήσουν σε καμία αύξηση των τιμολογίων.
-Να απαιτήσουν να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρέη των επιχειρηματιών- μεγαλοοφειλετών στην ΔΕΥΑΚ, να σταματήσει αμέσως την επιχειρηματική δράση στο νερό.
– Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο και να ανακτήσουν οι Δήμοι με την ενίσχυση των υπηρεσιών τους την διαχείριση του νερού ως ένα λαϊκό αγαθό.
– Να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση και να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα έργα και τις πολιτικές εμπλουτισμού των υπόγειων και επιφανειακών υδροφορέων (φράγματα – λιμνοδεξαμενές), ώστε να εξασφαλιστεί φθηνό, επαρκές και υγιεινό νερό. Η αδράνειά της για τέτοια έργα και η ευρωπαϊκή επιλεξιμότητα, οδηγούν σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους κτηνοτρόφους κ.α. που πληρώνουν πανάκριβο το νερό, όταν υπάρχει.
-Να αποφύγουν κοστοβόρες αφαλατώσεις και εμβαλωματικές παρεμβάσεις και να δώσουν μόνιμη λύση όχι μόνο στην ύδρευση αλλά και στην άρδευση για τον πρωτογενή τομέα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι η λύση βρίσκεται, μόνο σε ένα Ενιαίο Κρατικό Φορέα Διαχείρισης του νερού που θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει τη διαχείριση του νερού σε κάθε Νομό και Δήμο, με γνώμονα το σύνολο των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 20/6/2024
Η Λαϊκή Συσπείρωση των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer