Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής
Κυριάκος: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε του Σκοπιανούς
Πολιτική
24/01/2018 | 17:36

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό εξαπέλυσε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως πρώτα θα έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας και στην συνέχεια να προχωρούσαν οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν επιθυμεί την εθνική συναίνεση.

«Θα ενημέρωνα τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φρόντιζα να ενώσω και όχι να διχάσω. Θα ξεκινούσα την διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα να δω πρώτα δείγματα και μετά θα προχωρούσα. Δεν θα συζητούσα τίποτα να δεν άλλαζαν πρώτα το Σύνταγμα, δεν θα ανεχόμουν με τίποτα αναφορά στο Μακεδονικό Έθνος. Δεν πρόκειται να δεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχθώ την ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την Βόρεια Ελλάδα.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στο Νταβός και χαρακτήρισε ως διπλωματική παρακαταθήκη το Βουκουρέστι την οποία όπως είπε δεν εκμεταλλεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη αυτού του τόπου και υπηρέτησε με συνέπεια το εθνικό συμφέρον και είμαστε υπερήφανοι γι αυτή την στάση. Το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ που ήταν τότε αυτοί υπέγραφαν κείμενα να υπέρ των Σκοπίων να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτοί που τότε έλεγαν δώστε τα όλα; Αυτοί θα πραγματευτούν σήμερα;

Και συνέχισε:  «Όχι μαθήματα σε εμάς από αυτούς που υπονόμευαν τότε τον δικό μας διαπραγματευτικό αγώνα».

Η κυβέρνηση υπονομεύει τη λύση, το κάνει για να διευκολύνει τον Καμμένο

Παράλληλα υποστήριξε πως  η κυβέρνηση «υπονομεύει την λύση» και «αδιαφορεί για το εθνικό συμφέρον» καθώς στόχο έχει την μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος . «Το κάνει από πρόθεση για διευκολύνει τον κυβερνητικό του εταίρο ο οποίος άλλαζε άποψη ανά 6 ώρες. Αποτελεί κατάντια για την χώρα να ασκείται κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο. Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς να ενημερώσει ούτε την αντιπολίτευση, ούτε την εθνική αντιπροσωπεία ούτε τον λαό. Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται κρυφά και αντί να ενημερώσει έγκαιρα την αντιπολίτευση προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί πρώτα να την παγιδεύσει και στη συνέχεια να τη συκοφαντήσει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στο Μαξίμου και τα κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν να υποβαθμίσουν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως η μεγάλη των συμμετεχόντων δεν ήταν ακραίοι εθνικιστές.

«Σπεύδουν να χαρακτηρίσει ακροδεξιό όσους διαφωνούν μαζί της. Οι έλληνες δεν τον εμπιστεύονται. Οι πολίτες αντιδρούν γιατί δεν εμπιστεύονται αυτούς που κυβερνούν γιατί δεν δέχονται να παίζον κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους.  Η κυβέρνηση υποβάθμισε και συκοφάντησε όσους συμμετείχαν, όμως η μεγάλη πλειοψηφία δεν αποτελούνταν από ακραίους και είναι ντροπή να τους χαρακτηρίζουν έτσι. Δεν ανέχομαι από κανέναν την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό.  Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι πατέρες και οι παππούδες μας δεν ήταν ακραίοι εθνικιστές αλλά πατριώτες.»

Παράλληλα επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συναίνεση από την πλευρά της ΝΔ για την ονομασία των Σκοπίων.  «Δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να συμμετάσχουμε στα επικίνδυνα παιχνίδια που πάει να στήσει η κυβέρνηση, ούτε να εμπλακούμε στις μεθοδεύσεις της, είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να την χειριστούν αυτή που την άνοιξαν. Εμείς συνένοχοι σε μια ιστορία που όπως πάει να την χειριστεί ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του Έθνους, εμείς δεν θα γίνουμε.»

 

Να διώξουμε τους φαύλους

 

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε έντονο προεκλογικό χρώμα με συνεχείς αναφορές σε ψηφοφόρους που δεν προέρχονται από τη ΝΔ. «Καλώ όλες και όλους σε μια μεγάλη συστράτευση καλώ τις ελληνίδες και τους έλληνες να έρθουν μαζί μας, όσους θέλουν μα μπει ένα τέλος στην παρακμή που ζούμε. Σας καλώ όλους να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους που από το 2015 εξουσιάζουν με αυταρχισμό τη χώρα προσπαθώντας να στήσουν καθεστώς. Αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα κρίσιμα εθνικά θέματα.»

Κάλεσε όλα τα στελέχη σε πανστρατιά υποστηρίζοντας πως σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς. «Ανήλθαν στην εξουσία για να αμφισβητήσουν δήθεν το κατεστημένο. Και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν οι ίδιοι το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αδίστακτο. Κυνικό. Χωρίς ηθικούς φραγμούς. Χωρίς καμία αναστολή».

Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα έχει μια «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. «Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Η Ελλάδα θα είναι υπό το καθεστώς μιας αυξημένης  επιτήρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα . Η χώρα μας θα είναι έκθετη στις ορέξεις αγορών οι οποίες δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια όπως κάνουν ορισμένοι σήμερα και δεν θα συγχωρέσουν την απουσία στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη μέρα. Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά, από την ηγεσία μιας τυχάρπαστης παρέας, που θέλει την εξουσία για την εξουσία. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος»

 

Επίσης επανέλαβε τα μέτρα που ήδη έχει υπογράψει η κυβέρνηση και αφορούν  τις περικοπές στις συντάξεις τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. «Κρύβουν κάτω από το χαλί τους πλειστηριασμούς που έρχονται. Είναι οι ίδιοι που προχωρούν σε νέες κατασχέσεις και συνεχίζουν να αυξάνουν την ανισότητα κάνοντας τους φτωχούς, φτωχότερους, με τον κ. Τσίρπα να μιλά ακόμα για δίκαιη ανάπτυξη».

Επίθεση σε ΕΡΤ και ΜΜΕ

Για σχέδιο να ποδηγέτησης των μέσων ενημέρωσης κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση.  «Νέες εφημερίδες εκδίδονται σωρηδόν με αφανείς υποστηρικτές και προκλητική χρηματοδότηση από τα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια δημοσίων επιχειρήσεων. Με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου η κυβέρνηση χτίζει το καθεστώς της. Τους προειδοποιώ ότι σύντομα θα έρθει η στιγμή που σύντομα θα λογοδοτήσουν.  Η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο μέσο.»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer