Ξεχωρίστε με ένα χρήσιμο, αλλά εντυπωσιακό δώρο
26/01/2021 | 11:30

Αυτή την εορταστική περίοδο την οποία διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε στον περίγυρο μας, τους φίλους, την οικογένεια μας, την εκτίμηση που έχουμε για εκείνους προσφέροντας ένα από καρδιάς δώρο. Το δύσκολο κομμάτι της επιλογής δώρου όμως, εμφανίζεται όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αγορά δώρου προς εργαζόμενους, συναδέλφους, ή πελάτες μας.

Το ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την κίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και είναι συνυφασμένο με την επιχειρηματική εξέλιξη. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι συνεισφέρουν την απαραίτητη εργασία και χάρη σε εκείνους η εταιρία πετυχαίνει τον εκάστοτε στόχο της. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους είναι αναμφισβήτητα σημαντική η προσφορά ενός επιχειρηματικού δώρου ως ανταμοιβή για όλη αυτή τη σκληρή δουλειά. Τα ημερολόγια 2021 είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα εταιρικού δώρου καθώς αποτελεί συμβολικό για το νέο έτος δώρο, με ιδιαίτερη πρακτική χρησιμότητα και είναι οικονομικά προσιτό. Ένα ημερολόγιο δεν είναι ένα οποιοδήποτε δώρο, είναι ένα αντικείμενο το οποίο μένει στον χρόνο και συνεισφέρει στον παραλήπτη του με την οργάνωση που του προσδίδει στην καθημερινότητα του, βοηθώντας τον να διεκπεραιώσει τις καθημερινές του δουλειές, υποχρεώσεις, επαγγελματικές και προσωπικές συναντήσεις. Για έναν πελάτη η χρηματική αξία που χαρακτηρίζει το δώρο είναι μηδαμινής σημασίας, καθώς υπάρχουν αλλά στοιχεία που μπορούν να μετατρέψουν ένα οικονομικό, χαμηλής αξίας δώρο σε πολύτιμο αγαθό.

Παράλληλα, τέτοια οικονομικά δώρα όπως ημερολόγια, ατζέντες, στύλο, αποτελούν τα πιο ιδιοφυή επιχειρηματικά δώρα καθώς συμβάλλουν στην διαφήμιση και την προβολή της εταιρίας, αφού αποστέλλοντας ένα δώρο υπενθυμίζουν και ενισχύουν την παρουσία τους στον πελάτη, προσδίδοντας ταυτόχρονα μια θετική χροιά στην προηγούμενη συνεργασία που ενδεχομένως υπήρχε, αλλά ειδικότερα σε κάθε επόμενη που μπορεί να υπάρξει. Γενικότερα τα εταιρικά δώρα επιλέγονται πρωτίστως ανάλογα με την πρακτική και χρηστική τους αξία, και σε δεύτερο χρόνο ανάλογα με την αντίστοιχη χρηματική τους, γι’αυτο θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένα ημερολόγιο το ιδανικό δώρο. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι να δώρο θα πρέπει να εντυπωσιάσει, όντας πρωτότυπο και μοναδικό, και να αποτελεί χρηστικό αντικείμενο στον παραλήπτη του. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο και φανταχτερό, αντιθέτως ενα μικρό, φορητό και trendy αντικείμενο είναι πολύ πιο χρήσιμο και αποτελεί την ιδανική λύση.

Στην σημερινή εποχή, καλώς η κακώς, κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή δώρων είναι η λειτουργικότητα και η χρησιμότητα τους. Η αξιολόγηση ενός δώρου από τον παραλήπτη, δεν καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τη χρηματική του αξία. Η συναισθηματική αξία είναι καταλυτικής σημασίας και θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο. Το σωστό εταιρικό δώρο ενισχύει την εικόνα μιας εταιρίας στον πελάτη και ενίοτε την παρουσία της στον χώρο των επιχειρήσεων.