Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύηεν μέσω πανδημίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Κέρκυρας
Κοινωνία
09/01/2021 | 11:01

Με σκοπό την έμπρακτη κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, εν μέσω πανδημίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρέχει, ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου, καθημερινώς,στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Κέρκυρας, εξήντα μερίδες φαγητού.Η σημαντική αυτή δράση εκ μέρους του Ιδρύματος, προέκυψε από τους αδιάθετους πόρους σίτισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, λόγω της μη φυσικής παρουσίας τους και της εξ αποστάσεως πραγματοποίησης της διδασκαλίαςτων μαθημάτων.

«Σε μία δύσκολη εποχή που η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται από την συνεχιζόμενη πανδημία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, επικεντρώνεται στις πολυδιάστατες πτυχές της αλληλεγγύης και ενισχύει με τη συνεισφορά του την τοπική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η συμμετοχή μας στην συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται για την στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών, κάτι που μπορεί να συνεχιστεί για όσο διάστημα η πανδημία επιβάλλει την πραγματοποίηση της διδασκαλίας εξ αποστάσεως, δεδομένου ότι λόγω αυτής, η παρουσία στο φοιτητικό εστιατόριο των δικαιούχων δωρεάν σίτισης φοιτητών είναι περιορισμένη» δήλωσε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

«Σε μια δύσκολη περίοδο για πολλούς συμπολίτες μας, που χρειάζονται βοήθεια, η συνδρομή από την πλευρά του Ιονίου Πανεπιστημίου ενισχύει την κοινή προσπάθεια για στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρύτανη κ. Ανδρέα Φλώρο για την συμπαράστασή του και την προσφορά του, προς το Κοινωνικό Συσσίτιο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η καθημερινή διανομή των μερίδων, σε ευπαθείς ομάδες του κερκυραϊκού πληθυσμού, πραγματοποιείται μέσω του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Κοι.Σ.Π.Ε. Νέοι Ορίζοντες».Από την πλευρά τουο Διευθύνων Σύμβουλος τουΚοι.Σ.Π.Ε., Αθανάσιος Παπαβλασόπουλος,εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο, για την πολύτιμη συνδρομή και στήριξη των Κοινωνικών Δομών Παροχής Βασικών αγαθών του Δήμου ανέφερε πως «με την ευγενική προσφορά του Ιονίου Πανεπιστημίου προς το Κοινωνικό Συσσίτιο,το ακαδημαϊκό ίδρυμα γίνεται συμπαραστάτης στην προσπάθεια να ενισχυθούν ευπαθή κοινωνικά νοικοκυριά, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας».

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer