Κλιματική αλλαγή: Ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα στο Αργοστόλι [εικόνες]
Οικολογία
02/10/2022 | 11:02

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα αναφορικά με την κλιματική κρίση, η οποία είχε τίτλο “Κλιματική Κρίση: Περιβάλλον & Άνθρωπος”.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου “Κέφαλος”. Ξεκίνησε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους φορέων. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετισμό απηύθυνε ο ιερέας π. Σπυρίδων Πετεινάτος εκ μέρους του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρου Τραυλού η Δήμητρα Θεοδωρακάτου, εκ μέρους του Δήμου Αργοστολίου ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός και εκ μέρους του δήμου Σάμης ο αντιδήμαρχος Αντώνης Καλλιβωκάς.

Τονίστηκε η κρισιμότητα του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής που πλέον έχει γίνει κλιματική κρίση. Μας απασχολεί άμεσα όλους καθότι επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας.

Η επιστημονική ημερίδα χωρίστηκε σε 4 συνεδρίες, στις οποίες μίλησαν 18 επιστήμονες, παρουσιάζοντας με τρόπο εξαιρετικό και κατανοητό όλες τις πλευρές του φλέγοντος αυτού ζητήματος. Από την επίδραση των ωκεάνιων ρευμάτων μέχρι τις επιπτώσεις στις κρατικές οικονομίες.

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας με θέμα την Κλιματική Κρίση. Εκτός από την επιστημονική ημερίδα η πρωτοβουλία περιλαμβάνει εικαστικές εκθέσεις με τίτλο “Φύση πάσχουσα” και “Νέοι καλλιτέχνες & Κλιματική αλλαγή”, ένα εικαστικό workshop και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer