Κεφαλονιά: Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια σε μαθητές και γονείς [εικόνες]
Κοινωνία
03/04/2023 | 16:30

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας σε συνεργασία με την Β/θμια Εκπαίδευση συνδιοργανώνει εκδήλωση για την οδική ασφάλεια μέσω του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για μαθητές και γονείς.

Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί ένα πρωτοποριακό θεσμό Πανευρωπαϊκά που προσβλέπει στην εκπαίδευση, ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ,ενώ δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δυσφορία που προκαλεί ένα τροχαίο συμβάν. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές και οι γονείς ότι πρέπει να χρησιμοποιούν τη ζώνης ασφαλείας και το κράνος, να αποφεύγουν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ,να τηρούν την σηματοδότηση για υπερβολική ταχύτητα και να δίνουν προσοχή στους πεζούς και ποδηλάτες.

 

Το παραπάνω σεμινάριο θα λάβει χώρα σε δύο μέρες 4-5/4/2023 και θα αποτελείται από δύο μέρη το θεωρητικό που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ‘Κέφαλος’ και το πρακτικό μέρος (βιωματική εκπαίδευση) που θα υλοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας. Το κοινό θα μπορέσει να συμμετάσχει στη βιωματική εκπαίδευση για οδική ασφάλεια στις 4/4/2023 και ώρα 17:00-20:30.
Παράλληλα με το σεμινάριο οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό γνώσεων μέσω πρωτοποριακής ηλεκτρονικής εφαρμογής και να κερδίσουν βραβεία.

 

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer