Κακοκαιρία Ilina: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τελικά – Τι λένε οι μετεωρολόγοι -Live η κακοκαιρία
Κοινωνία
03/04/2023 | 16:36

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο της με τις περιοχές που θα δεχτούν τελικά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ilina» που έφερε το φθινόπωρο μέσα στην άνοιξη.

Πιο αναλυτικά, οι περιοχές που χρειάζονται προσοχή σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, είναι οι παρακάτω.

 

Τη Δευτέρα:

στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Επισημαίνεται ότι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
από αργά το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και
τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Την Τρίτη:

στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και
τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.
Δείτε live το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο καιρός την Τρίτη 4/4

Άστατος καιρός και αύριο στη χώρα με βροχές και καταιγίδες, όμως θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Τα περισσότερα και τα πιο έντονα φαινόμενα τα αναμένουμε προς την πλευρά του Αιγαίου. Για την Αττική αναμένονται πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη το ίδιο.

Σάκης Αρναούτογλου: Η προειδοποίηση για τον καιρό της Δευτέρας

Στην τελευταία του ανάρτηση, ο Σάκης Αρναούτογλου υπογράμμιζε για την κακοκαιρία:«Προσοχή και στους κατά τόπους σφοδρούς ανατολικούς ανέμους σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία – με χαρακτηριστικό τον τοπικό άνεμο «Χορτιάτη» για τη Θεσσαλονίκη – τη Δευτέρα 3 Απριλίου!

Οι οποίοι και αναμένονται χοντρικά προς το μεσημέρι και μετά και μέχρι τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, στις περισσότερες περιοχές κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης!!!

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ο γνωστός στους ντόπιους «Χορτιάτης» άνεμος, καθώς αυτός εισέρχεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις με αξιοσημείωτη σφοδρότητα από τη γύρω ορεινή ζώνη της πόλης και κυρίως από τον ορεινό όγκο του Χορτιάτη, όπου κατά τη διάρκεια του μέγιστους της έντασής του η βροχή στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σημαντική εξασθένηση!!!Αντίθετα, δυτικότερα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και κυρίως στους νομούς ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ και ΗΜΑΘΙΑΣ και περίπου από το ύψος του ποταμού Αξιού και δυτικότερα, όσο αυτός ο άνεμος διαρκεί με μεγάλη ένταση τόσο πιο ισχυρές και δυνητικά πλημμυρογόνες γίνονται εκεί οι αναμενόμενες βροχές ή αλλά και οι πιθανές καταιγίδες.

Δεν παρκάρουμε λοιπόν για καλό και για κακό κάτω από δέντρα, μαζεύουμε τέντες και προσέχουμε γενικώς οδηγοί και πεζοί κατά τη διάρκεια αυτού του ανέμου ο οποίος και θα αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά, ανάλογα βέβαια, την περιοχή από αργά το βράδυ της Δευτέρας και μετά..!»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer