Από τους βασικούς σκοπούς δημιουργίας του Κέντρου είναι η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος
ΚΕΔΕ και ΙΣΑ ιδρύουν Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας
Πολιτική
26/05/2017 | 21:24

Την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, κατά την έναρξη ειδικού θεματικού Συνεδρίου με θέμα «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο» που διεξάγεται 26 – 27 Μαΐου στην Ιθάκη.

Το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, με έδρα την Αθήνα, θα αναλάβει την υλοποίηση ενός οδικού χάρτη για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας με συγκεκριμένες πολιτικές με σκοπό την προώθηση των εθνικών μας στόχων πάνω στον τομέα αυτό.

Ο κ. Πατούλης έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος την ενεργοποίηση και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου η χώρα μας να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την ισχυρή δυναμική που έχει στον τομέα του Τουρισμού Υγείας.

«Ο Τουρισμός Υγείας θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία. Η ΚΕΔΕ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ανάπτυξη, χωρίς τοπική ανάπτυξη γι’ αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι σταθερός συνοδοιπόρος σε αυτό το εγχείρημα», εξήγησε.

Σε ότι αφορά το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας επισήμανε ότι στους σκοπούς της δημιουργίας του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

• Η συνδρομή στην ανάπτυξη και ανάδειξη της Ελλάδας ως αξιόπιστο και ελκυστικό προορισμό τουρισμού υγείας.

• Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της ανάπτυξης περιφερειακών και τοπικών προορισμών τουρισμού υγείας, με την μορφή clusters – συστάδων.

• Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ώστε αυτές να απευθύνονται σε ευρύτερη αγορά, μέσα από την αξιοποίηση του Τουρισμού Υγείας και των υπο – κλάδων αυτού.

• Η ενθάρρυνση και υποστήριξη των Πάροχων Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο του Τουρισμού Υγείας και των υποκλάδων αυτού.

• Η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και προϊόντων.

• Η υιοθέτηση και εφαρμογή Ανωνυμοποιημένου Ηλεκτρονικού Αρχείου Ασθενών ημεδαπής & αλλοδαπής (δηλαδή μονίμων κατοίκων εξωτερικού), με σκοπό την μελέτη και την χάραξη πολιτικών επίτευξης στόχων μέσα από πραγματικά δεδομένα.

• Η παρουσίαση επίσημων στοιχείων σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και συνέδρια.

• Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της εφαρμογής ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλους τους δυνατόν κλάδους του Τουρισμού Υγείας

Από τους πλέον βασικούς σκοπούς δημιουργίας του Κέντρου είναι η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αξιοποιώντας τις πλέον αποδοτικές πολιτικές προβολής και μάρκετινκ. Ταυτόχρονα, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας θα συμβάλλει και στον τομέα της παροχής συστηματικής και δομημένης εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους τομείς του Τουρισμού Υγείας.

«Θέλουμε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας να είναι πρεσβευτής της χώρας μας στον τομέα αυτό, να αποτελέσει, μοχλός ενθάρρυνσης, υποστήριξης και συμμετοχής σε διεθνείς πρωτοβουλίες και σχήματα, αλλά και ανάπτυξης διεθνών συμμαχιών μεταξύ προορισμών και παρόχων», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ.

Πηγή: tovima.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer