Καππάτος: Παρέμβαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη παράταση διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών
Πολιτική
20/11/2020 | 11:13

Παρέμβασή μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη παράταση διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών.

Η διαδικασία της διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών αφορά πλήθος συμπολιτών μας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη που αγωνιούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους υπό τη πίεση της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών από τον κυκλώνα «Ιανός».

Για την παράταση προθεσμίας στην εν λόγω διαδικασία έχουν υποβληθεί σχετικά αιτήματα από επιστημονικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις τα οποία με βρίσκουν σύμφωνο και αρωγό.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θεωρούμε πως μια νομοθετική πρωτοβουλία παράτασης της προθεσμίας διόρθωσης θα αποτελέσει εξέλιξη θετική και αναγκαία.

Με δεδομένες τις συνθήκες περιορισμού (lockdown) που ισχύουν στο σύνολο της Ελληνική Επικράτειας, το μέτρο του Υπουργείου θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες ιδιοκτητών που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης παρακολουθώ συστηματικά το εν λόγω ζήτημα.

(Σημ.: Η φωτογραφία είναι από προηγούμενη συνάντησή μας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας)

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ