Παρέμβαση του βουλευτή
Καππάτος: Κατατέθηκε η ρύθμιση για χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ για την συμμετοχή στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
Πολιτική
05/03/2021 | 16:30

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου είχα συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, γιαφυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ. Κατά τη συνομιλία μου με τον κ. Γενικό, τόνισα τη σημασία που έχει για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη να χορηγηθεί προσωρινός ΑΜΚΑ σε όσα φυσικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη διαδικασία.

Χθες κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατατέθηκε η Υπουργική Τροπολογία 785-54/04.03.2021 με θέμα:

«1. Χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α, 2. Διενέργεια εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τον Ε.Ο.Δ.Υ στις δομές ψυχικής υγείας- Τροποποίηση άρθρου 58 ν. 4764/2020»

Με το άρθρο 1 και μέσω της χορήγησης προσωρινού ΑΜΚΑ, αποκλειστικά για τη διαδικασία εμβολιασμού, ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας.

Ευχαριστώ τον κ. Θεμιστοκλέους και τις υπηρεσίες των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την άμεση ανταπόκριση. Η μάχη του έγκαιρου εμβολιασμού πρέπει να κερδηθεί. Έτσι θα κερδίσουμε ξανά την καθημερινότητά και τον τρόπο ζωής μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia