Η ΑΝΑΣΑ υιοθετεί το αίτημα των συλλόγων εργαζομένων και ζητεί την συνέχιση απασχόλησης των συμβασιούχων ΟΑΕΔ στην ΠΙΝ
Πολιτική
06/03/2021 | 14:01

Με κοινή επιστολή τους οι Σύλλογοι εργαζομένων στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της ΠΙΝ ζητούν παράταση/ανανέωση του χρόνου εργασίας των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ (προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας) και πλησιάζει η λήξη των συμβάσεών τους.

Η δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΠΙΝ είναι δεδομένη και εντείνεται περαιτέρω λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της κινητικότητας.

Προοπτική νέων προσλήψεων δεν διαφαίνεται. Οι (ελάχιστες και ανεπαρκείς) προσλήψεις που έχουν εγκριθεί (;) μέσω ΑΣΕΠ καθυστερούν δραματικά. Η διαχείριση της πανδημίας και η διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων που προέκυψαν λόγω φυσικών καταστροφών (ΙΑΝΟΣ), δημιουργούν νέες ανάγκες σε προσωπικό.

Οι συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην διεκπεραίωση των υποθέσεων της ΠΙΝ και των πολιτών.

Η θέση της ΑΝΑΣΑ επί του θέματος έχει εκφραστεί επανειλημμένα. Σε ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την 13η/27-7-2019 συνεδρίασή του (επί θητείας ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ) εκφράζεται η στήριξη προς τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς εργασίας της ΠΙΝ, η αναγνώριση της ποιότητας της εργασίας τους, η αναγνώριση της ανισότητας που υφίστανται.  Τονίζεται η συμβολή τους για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΙΝ, και εκφράζεται η απαίτηση προς την Πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΠΙΝ και ν’ αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών της. (βλέπε την 143-13/2019 Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΙΝ).

Έχοντας υπόψη την κοινή επιστολή των Συλλόγων των εργαζομένων, η ΑΝΑΣΑ έχει ήδη καταθέσει πρόταση για ένταξη του θέματος στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer