Ιστορικές στιγμές για το μπάσκετ της Κεφαλονιάς: ΑΣΚ και Κεφαλληνιακός έγιναν ένα
e – sports
24/06/2021 | 20:55

Ρεπορτάζ Δέσποινα Χαρώνη

Η ένωση των δύο σωματείων ανακοινώθηκε σήμερα μέσω συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο Kefalonia Grand. Μια σημαντική προσπάθεια η οποία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με σκοπό την σύγκληση των δύο σωματείων. Η συνένωση έγινε για το καλό του κεφαλλονίτικου μπάσκετ. Υπήρξε προσπάθεια πρόσμιξης περισσοτέρων σωματείων κάτι το οποίο δεν συνέβη. Όπως μας πληροφόρησε ο κύριος Βασιλάτος πληθυσμιακά η Κεφαλονιά μπορεί να καλυφθεί από έναν μόνο σύλλογο. Πρόεδρος του νέου συλλόγου θα είναι ο κ. Μιχάλης Βασιλάτος.

Η πανδημία αποτέλεσε “λαίλαπα” τόσο για την κοινωνία όσο και για τον αθλητισμό. Ωστόσο η συνένωση δεν προήλθε εξ αιτίας αυτής. Χάρη στις διοικήσεις, τα μέλη των σωματείων αλλά και τους γονείς των παιδιών, τα δύο σωμάτια κατάφεραν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Αλλαγές θα υπάρξουν με το νέο ξεκίνημα της αθλητικής σεζόν όσο αφορά την μορφή και το τεχνικό επιτελείο του σωματείου. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε τον νέο προπονητή με στόχο να δοθεί ποιότητα στις μπασκετικές ακαδημίες και την ανδρική ομάδα όπως μας πληροφόρησε ο Πάνος Ματιάτος. Ακόμη, για ύπαρξη απινιδωτή στα γήπεδα έκανε λόγο ο κ. Ματιάτος  και την επιμόρφωση προπονητών και αθλητών σε ότι αφορά το χειρισμό του.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνάτο έμφαση στις υποδομές θα δοθεί από εδώ και στο εξής. Κύριο μέλημα του νέου προπονητή θα είναι η σωστή επιμόρφωση των παιδιών όσο αφορά το άθλημα του μπάσκετ. Μια πρωτοποριακή κίνηση για το Αργοστόλι η ένωση αυτή ως προς όλα τα αθλήματα, η οποία χρειάζεται την στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρηματιών. Καθαρά ερασιτεχνικός ο σύλλογος με αποκλειστικά Κεφαλλονίτες παίχτες, ο σύλλογος είναι φτιαγμένος για τη νεολαία της Κεφαλονιάς, όπως μας ενημερώνει.

Αναμονή υπάρχει σχετικά με τις εγκαταστάσεις του μπάσκετ στο Αργοστόλι, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλάτος,  καθώς όπως τόνισε, δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει η συντήρηση του χώρου. Μάλιστα, θα κατατεθεί σχετική πρόταση προκειμένου τα δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ να κλείσουν με ειδική μεταλλική κατασκευή, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα και το χειμώνα για να επιλυθεί το ζήτημα των προπονήσεων.

Ένα ακόμη μείζον πρόβλημα είναι η αποστολές μπάσκετ στην Πάτρα και το νομό Ηλείας. Η οικονομική αφαίμαξη δυστυχώς είναι τεραστίων διαστάσεων καθώς χρειάζονται 900 ευρώ για δύο αποστολές κάθε σαββατοκύριακο κατά του χειμερινούς μήνες. Λόγω της ύπαρξης μίας ακτοπλοϊκής εταιρείας το πρόβλημα αυτό ολοένα και μεγεθύνεται. Όλα τα χρήματα του συλλόγου καταλήγουν στις μεταφορές των ομάδων.

Η νέα ονομασία θα είναι Α Σ Κεφαλληνιακός και τα χρώματα της θα είναι μπλέ άσπρο.

Μπασκετικό τουρνουά αναμένουμε τον ερχόμενο μήνα από τις 31 Ιουλίου με 1 Αυγούστου στα δύο ανοιχτά γήπεδα.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο ξεκίνημα!

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ