Για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου
Η Περιφέρεια ενεργοποιεί τα προγράμματα «ΛΑΕΡΤΗΣ» και «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» που είχαν αδρανήσει τα περασμένα χρόνια
Κοινωνία
03/06/2020 | 11:31

Με ταχύτατους ρυθμούς ενεργοποιεί η νέα Περιφερειακή Αρχή τα Καινοτόμα Επιχειρησιακά Συστήματα «Τηλέμαχος» και «Λαέρτης» που είχαν αδρανήσει τις περασμένες χρονιές.
Σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έρχεται πρωτοπόρος έναντι όλων των Περιφερειών της Ελλάδας στη δημιουργία ενός σχεδίου πρόληψης και δράσης σε θέματα πολιτικής προστασίας που μειώνει όσο το δυνατόν τον κίνδυνο και θωρακίζει την ασφάλεια των πολιτών. H πράξη «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στις 28-09-2017 και η πράξη «ΛΑΕΡΤΗΣ» στις 30-07-2018, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Σήμερα η Περιφερειακή Αρχή έχει προχωρήσει στην κήρυξη των διαγωνισμών για την προμήθεια των υλικών και την πρόσληψη του προσωπικού, προκειμένου να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα δυο έργα.
Σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια για την επιτάχυνση αυτών των διαδικασιών συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Μηλιώτης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρος Ιωάννου, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστας Καποδίστριας, ο εκτελεστικός γραμματέας Δημήτρης Μήλιος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Μάρκος Αυλωνίτης, ο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Βούλγαρης, ο διευθυντής της Διαχειριστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Κώστας Ασπιώτης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κέρκυρας Κωνσταντίνος Καρύδης , ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Κέρκυρας Γιώργος Ναούμ, ο υπεύθυνος του υποέργου 8 της πράξης «ΛΑΕΡΤΗΣ» Νίκος Τρίαντος από το Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και ο Γιώργος Κρεμμύδας , υπεύθυνος του προγράμματος για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.
Η πράξη «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.209.991,28 ευρώ αναφέρεται στην δημιουργία καινοτόμου συστήματος για την διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στα Ιόνια Νησιά, περιοχή , η οποία είναι σεισμικά και τεκτονικά ως η πιο ενεργή στον ελληνικό χώρο και μία από τις πιο ενεργές παγκοσμίως. Υπάρχει πρόβλεψη για την προμήθεια εξειδικευμένου λογισμικού, εγκατάσταση ειδικού επιχειρησιακού και επιστημονικού εξοπλισμού, εκπαιδευτικές δράσεις κ.α.
Η πράξη «ΛΑΕΡΤΗΣ», ΣΥΝΟΛΙΚΟΎ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ 2.807.269 ευρώ αναφέρεται σε παρεμβάσεις πρόληψης και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιών και φαινομένων διάβρωσης του εδάφους στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Υπάρχει πρόβλεψη για την προμήθεια εξειδικευμένου λογισμικού και εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού έγκαιρης προειδοποίησης, προμήθεια οχημάτων υποστήριξης (υδροφόρες για Δήμους της Περιφέρειας), προμήθεια ειδών για εθελοντικές ομάδες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δράσεις ενημέρωσης πολιτών κ.α.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer