Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στον Δήμο Σάμης
Αυτοδιοίκηση
26/01/2022 | 14:40

Η πλήρης ταύτιση των παρατάξεων και των πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Σάμης δύο χρόνια τώρα επιβεβαιώθηκε και με τον πιο επίσημο τρόπο με την ανοικτή σύμπραξή τους και στο επίπεδο των <θεσμικών>αξιωμάτων και μοίρασαν ανάλογα τις θέσεις.
Μια ταύτιση πάνω σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Πρόκειται για μια ακόμα επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσα στις νεοφιλελεύτερες και κεντροαριστερές εκδοχές διαχείρισης της βάρβαρης πολιτικής που συσσωρεύει τεράστια κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και φτώχεια για τον λαό.

Ιδιαίτερα στο Δήμο Σάμης που διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα (ενέργεια- τουρισμός- ακτοπλοϊα – παραλίες) η αναγκαία πολιτική προσαρμογή στις απαιτήσεις και τα καλέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης έγινε από πολύ νωρίς με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο από τις δυνάμεις και τις παρατάξεις που την υπηρετούν.

-Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής ήταν η ενιαία στάση όλων – πλην Λαϊκής Συσπείρωσης – στην διευκόλυνση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών του συγκεκριμένου ομίλου στην ενέργεια την ώρα που οι πληγές στην περιοχή Πυλάρου – Σάμης είναι νωπές και απειλούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Αποτελεί ταυτόχρονα πρόκληση, γιατί με αποκλειστική ευθύνη του Δημοτικού συμβουλίου είναι σε εξέλιξη οι διώξεις συμπολιτών μας που έπραξαν το αυτονόητο, να αντιδράσουν στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, προστατεύοντας την ζωή και την ασφάλεια των συνδημοτών μας από την παραπέρα ασύδοτη λειτουργία τους και τις καταστροφικές συνέπειες που έχουμε ήδη βιώσει.

-Δεν διεκδικήθηκαν ποτέ οι θεσμοθετημένοι πόροι προς την τοπική διοίκηση με αποτέλεσμα να έχουμε από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στη χώρα.
-Στην επιδείνωση των προβλημάτων υγεία – παιδείας – συγκοινωνιών – κοινωνικής πολιτικής δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική αντίδραση.
-Δεν έγινε καμιά λαϊκή συνέλευση, κανένα δημοτικό συμβούλιο εκτός Σάμης.
-Ήδη ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις- πλην Λα.Συ.- ή συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού με τη μορφή εταιρείας, κάτι που σίγουρα οδηγεί στη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και την αύξηση του κόστους.
-Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της θέλησης των συνδημοτών μας που άλλα ψήφισαν και άλλα συμβαίνουν προφανώς σε χειρότερη κατεύθυνση.
-Όσο για τον <πόνο> της Δ. αρχής για τις αστελέχωτες Δημοτικές υπηρεσίες την ελλειπή χρηματοδότηση κ.α. ο λαός της περιοχής μας πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, για την ενιαία διαχρονική πολιτική ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν και που συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο μετέτρεψαν το θεσμό σε ένα εργαλείο εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων και υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και της Ε.Ε.

Πρέπει επίσης να βγουν συμπεράσματα και για την πλάτη που βάζουν σε αυτές τις επιδιώξεις οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές, προεξέχοντως αυτής του Δήμου Σάμης, που τίποτα καλό δεν προμηνύουν για τον λαό.
Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση επειδή θεωρούμε ότι τα προβλήματα θα είναι εδώ και θα μεγαλώνουν, θα συνεχίσουμε από τη θέση που μας έστειλαν οι συνδημότες μας, να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις σε συμπόρευση με το λαϊκό- ταξικό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο μας, στην περιφέρεια, στη χώρα μας με προτεραιότητα την ικανοποίηση των σύγρονων αναγκών των συμπολιτών μας.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Αθανασάτος Νίκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia