EΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή
Πολιτική
13/02/2021 | 11:38

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Δυτική Ελλάδα υπογραμμίζει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωση της για την εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τα νοσοκομεία της Αχαΐας γεμίζουν καθημερινά με περιστατικά που για να αντιμετωπιστούν μετατρέπονται κλινικές άλλων νοσημάτων σε κλινικές COVID, κλείνουν τα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία, μετακινείται προσωπικό για να καλυφθούν χρόνιες ελλείψεις.

Την ίδια ώρα η κατάσταση με τις λιγοστές ΜΕΘ είναι οριακή, ενώ ΜΕΘ Παίδων COVID υπάρχει μόνο μία στο Νοσοκομείο του Ρίου. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, που ήταν ούτως ή άλλως υποβαθμισμένα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα μεταξύ άλλων θέτει το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» στην Πάτρα και της στελέχωσης του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πέρασε ένας χρόνος σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας και ο ιός “καλπάζει” στην περιοχή μας, με το Νομό Αχαΐας να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πανελλαδικά σε αριθμό κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή και η Ζάκυνθος είναι στο “κόκκινο”, ενώ οι όμοροι Νομοί Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και η Κεφαλονιά καταγράφουν σημαντική αύξηση.

Η εκθετική αύξηση κρουσμάτων καθώς και τα νέα περιοριστικά μέτρα, που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ για την περιοχή μας, είναι αποτέλεσμα της δικής της επικίνδυνης πολιτικής, απ’ τη στιγμή που δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας, για την προστασία της υγείας του λαού.

Όλο το προηγούμενο διάστημα σωματεία υγειονομικών, οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά και εργατικά σωματεία, τόνιζαν την ανάγκη και διεκδίκησαν άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε τέτοια μέτρα, αλλά -σταθερά προσηλωμένη- στην εγκληματική λογική κόστους-οφέλους διαμορφώνει τις συνθήκες για να παίζουμε καθημερινά τη ζωή μας “κορώνα – γράμματα”.

Η κυβέρνηση φέρει σήμερα την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή μας, για τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν.

Τα νοσοκομεία της Αχαΐας γεμίζουν καθημερινά με περιστατικά COVID-19, που για να αντιμετωπιστούν μετατρέπουν κλινικές άλλων νοσημάτων σε κλινικές COVID, κλείνουν τα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία, μετακινούν προσωπικό για να καλύψουν χρόνιες ελλείψεις. Την ίδια ώρα η κατάσταση με τις λιγοστές ΜΕΘ είναι οριακή, ενώ ΜΕΘ Παίδων COVID υπάρχει μόνο μία στο Νοσοκομείο του Ρίου. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, που ήταν ούτως ή άλλως υποβαθμισμένα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε μίας νόσου και ταυτόχρονα σε εμβολιαστικά κέντρα, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη, καθώς θα υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στην αντιμετώπιση άλλων παθήσεων με αποτέλεσμα την αύξηση της θνητότητας από αυτές.

Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία του λαού μας. Να γίνει η αγανάκτηση δύναμη αγώνα και ελπίδας!

Ο λαός της περιοχής μας γνωρίζει πολύ καλά από την ίδια του την πείρα ότι παρά τα επικοινωνιακά τερτίπια, η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών. Γνωρίζει πολύ καλά ότι τα μόνα ουσιαστικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι για να ενισχύσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να τους διευκολύνει να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους.

Έκανε τη ζωή του λαού “κόλαση”, ο οποίος εκτός από την πανδημία, είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, τις απολύσεις, τις αναστολές σύμβασης, την εντατικοποίηση της εργασίας, την αγωνία για την επόμενη μέρα. Οδήγησε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και αγρότες σε απόγνωση. Και μετά από όλα αυτά έχει το θράσος να συνεχίζει να κουνάει το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη.

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο πιο άβολο γίνεται για την κυβέρνηση το ζήτημα με τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων. Όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλλιεργούσαν κάλπικες ελπίδες ότι “τέλειωσαν με την πανδημία”, χάρη στην “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”. Πίσω από εκεί προσπάθησε και η ελληνική κυβέρνηση να κρύψει τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτή είναι η αποκρουστική εικόνα του σάπιου συστήματος που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, όπου το Φάρμακο και η Υγεία είναι εμπορεύματα και μάλιστα πανάκριβα.

Αυτό που απέτυχε σήμερα δεν είναι η “διαχείριση” της πανδημίας, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή ότι η κυβέρνηση πάει “βλέποντας και κάνοντας”. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν από κοινού το χεράκι τους για την άσχημη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, και οι δύο μαζί πάνε “βλέποντας και κάνοντας” με μοναδικό κριτήριο τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας.

Είναι ανάγκη ο λαός να πάρει στα δικά του χέρια τον αγώνα για να μείνει υγιής και δυνατός!

Να κάνει lockdown στην πολιτική και το σύστημα που θυσιάζει τη ζωή του και τις ανάγκες του στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται, ο λαός της Περιοχής μας χρειάζεται να αντιτάξει την πάλη και την οργάνωση του αγώνα για την προστασία της υγείας και της ίδιας του της ζωής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση προκειμένου, έστω και τώρα, πριν φτάσουμε στο απροχώρητο και πριν θρηνήσουμε και άλλα πολλά θύματα, να αναγκάσει την κυβέρνηση ώστε:

  • Να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να γίνει άμεση προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο “Νοσημάτων Θώρακος” στην Πάτρα, να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό, ΜΕΘ, ώστε να λειτουργήσει ως νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά COVID για να αποσυμφορηθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία.
  • Να στελεχωθεί άμεσα το “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο Παίδων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, σύγχρονα μηχανήματα και ΜΕΘ, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο νοσοκομείο Παίδων για όλη τη Δυτική Ελλάδα.
  • Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και του εμβολιασμού.
  • Να γίνουν μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό και να υπάρξει κρατικός έλεγχος σε ευαίσθητους χώρους όπως γηροκομεία, ιδρύματα, μεγάλους εργασιακούς χώρους κ.α.
  • Κανένας εργαζόμενος, επαγγελματίας, αγρότης χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.
  • Έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.».
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia