Επιστολή «καταπέλτης»
Διονύσης Πολλάτος: «Υγεία ώρα μηδέν» -Ευθύνες σε Δήμαρχο Αργοστολίου και βουλευτή
Πολιτική
13/02/2021 | 11:16

Ο Διονύσης Πολλάτος θέτει δήμαρχο Αργοστολίου και βουλευτή προ των ευθυνών τους για την Υγεία στο νομό μας

Σε μια σημαντική παρέμβαση για τα θέματα της υγείας στο νομό μας προέβη ο δημοτικός σύμβουλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» Διονύσης Πολλάτος ο όποιος με τεκμηριωμένο και πειστικό λόγο θέτει ενώπιον των ευθυνών τους τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο για το μείζον θέμα της περιόδου που διανύουμε που «καίει» τους πολίτες των νησιών και είναι η Υγεία.

Αναλυτικά η δήλωση του Διον. Πολλάτου στο facebook:

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει το νοσοκομείο μας, δημιουργεί, δικαιολογημένα, έντονη ανησυχία σε όλους μας. Με αφορμή την πρόσφατη αεροδιακομιδή συμπολίτη μας, ο οποίος έπρεπε να νοσηλευθεί σε Μ.Ε.Θ., επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα λειτουργίας Μ.Ε.Θ. στο νοσοκομείο μας. Απολύτως δικαιολογημένα προβάλλεται αυτό το θέμα. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και, ουσιαστικά, η παθολογική κλινική λειτουργεί χωρίς μόνιμο παθολόγο!
Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει προς την κατεύθυνση της στελέχωσης. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό, έτσι ώστε να λειτουργούν κανονικά όλες οι κλινικές που διαθέτει. Οι ενέργειες πρέπει να είναι άμεσες! Όλοι όσοι υπηρετούμε τον τόπο πρέπει να συστρατευτούμε προς αυτόν τον σκοπό. Αυτή τη στιγμή, τόσο ο βουλευτής του νησιού όσο και η δημοτική αρχή φαίνεται να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. Στην παρούσα συγκυρία, όμως, οι αλληλοκατηγορίες δεν εξυπηρετούν το συμφέρον του τόπου. Έχει έρθει η ώρα να αναληφθεί μία οργανωμένη δράση, με πρωτοβουλία, ενδεχομένως, του βουλευτή αλλά σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (δημοτική αρχή, διοίκηση νοσοκομείου, ιατρικός σύλλογος, εκπρόσωποι εργαζομένων νοσοκομείου), με συγκεκριμένη στόχευση και άμεσες ενέργειες. Μία δράση που θα κοινοποιηθεί στους πολίτες και στην οποία θα βάλουμε όλοι πλάτη!

Διονύσης Πολλατος

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia