Στο πρωτότυπο διαδικτυακό project που επιμελείται ο γνωστός Κεφαλονίτης καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, πρόκειται να συμπεριληφθεί η γενέτειρα του και συγκεκριμένα οι Κεφαλονίτικες ομορφιές.
Η Κεφαλονιά και οι ομορφιές της
Κοινωνία
12/01/2012 | 10:08

Του καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού

Στο πρωτότυπο διαδικτυακό project που επιμελείται ο γνωστός Κεφαλονίτης καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, πρόκειται να συμπεριληφθεί η γενέτειρα του και συγκεκριμένα οι Κεφαλονίτικες ομορφιές μέσα από το φακό γνωστών φωτογράφων που θα ταξιδέψουν μαζί του, για να τον φωτογραφίσουν.

Το project που επιμελείται στο διαδίκτυο και παρουσιάζει την καθημερινότητα του, μέσα από έναν πρωτότυπο και συγχρόνως εικαστικό τρόπο, έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και αποτελεί μία εικονική πραγματικότητα, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός θα επισκεφτεί την Κεφαλονιά και ταυτόχρονα η καθημερινότητα του στο νησί, θα αποτελέσει υλικό που θα συμπεριληφθεί στο project που επιμελείται, με εικόνες από τις επισκέψεις του σε ιδιαίτερα μέρη που παρουσιάζουν εικαστικό ενδιαφέρον αλλά και από απλές στιγμές μαζί με τους φίλους του ή την οικογένεια του.

Ο καλλιτέχνης που είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, εμπνεύστηκε, σχεδίασε και υλοποιεί στο internet, από την πρώτη Ιανουαρίου 2012 το διαδικτυακό αυτό project, που θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου.

H όλη δράση βασίζεται σε τρεις καθημερινές εικόνες, όπου παρουσιάζουν τον καλλιτέχνη σε τρεις συγκεκριμένες ώρες της ζωής του, οι λήψεις των οποίων, γίνονται καθημερινά στις 6 το απόγευμα, στις 9 το βράδυ και στις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι πρώτες εικόνες που υπογράφει ο Διονύσης Στεργίου, έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδικτυακό κόμβο που φιλοξενεί το πρωτότυπο αυτό project, ενώ το τελικό προϊόν θα αποτελέσει το υλικό για μία εικαστική έκθεση και ένα λεύκωμα με όλες τις φωτογραφίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα και ο Μιχαήλ Ρωμανός είναι ο πρώτος εικαστικός καλλιτέχνης που πειραματίζεται σχεδιάζοντας το project ενώ ταυτόχρονα τολμάει να εκθέσει στο διαδίκτυο προσωπικές του στιγμές.

Το project στο διαδίκτυο:
http://mromanosproject.blogspot.com Our e-book, rejoice in rejection- the art of surviving the submission process, contains valuable tips and strategies for dealing with i need help with my homework the less romantic aspects of being a writer

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer