Η Κεφαλονιά “αποχαιρετά” τον Πέτρο Αλιβιζάτο [ανανεωμένο]
Πολιτική
10/02/2018 | 08:00

Η Κοινή Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και του «Μαντζαβινάτειου» Γ.Ν.Κ.Υ.Ληξουρίου εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του Πέτρου Αλιβιζάτου.

Η προσφορά της οικογένειας Αλιβιζάτου,διαχρονική στις δομές Υγείας του Νησιού μας είναι ανεκτίμητη.Γνωρίζουν οι πάντες το μεγαλόπνοο έργο της οικογένειας το οποίο εκτείνεται και εκτός των γεωγραφικών ορίων του Νησιού μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένειά του,που η κοινότητα, ιδιαίτερα του  «Μαντζαβινάτειου», την θεωρεί και δική της.

Καλό ταξίδι αξέχαστε Πέτρο,κανένας μας δεν θα σε ξεχάσει.

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΒΙΒΛΑΚΗΣ

 

Καλό ταξίδι στον Πέτρο Αλιβιζάτο

Η είδηση για την ξαφνική απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μας γέμισε όλους θλίψη.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ήπιων τόνων. Φιλικός, ευγενής και προσιτός σε φίλους και αντιπάλους. Ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε τον τόπο μας!.

Βρεθήκαμε στο ίδια πλευρά στον  αγώνα για την αναστύλωση και προστασία της ιστορικής Γέφυρας Δεβοσέτου καθώς και σε άλλα πολιτιστικά  θέματα για τα οποία ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος και στα οποία η συμβολή του –σε προσωπικό  και πολιτικό επίπεδο -υπήρξε σημαντική και ουσιαστική.  Οι λίγες αλλά εποικοδομητικές διαφωνίες μας για τα τοπικά ζητήματα, δημόσια καταγραμμένες στα τοπικά ΜΜΕ, έμειναν πάντοτε στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης αντιπαράθεσης και ενός ευπρεπούς διαλόγου. Και αποτελεί αυτό πολύτιμη κληρονομιά πολιτικής συμπεριφοράς και κουλτούρας..

Η αγάπη της κοινωνίας μας θα τον συντροφεύει στο τελευταίο του ταξίδι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Ηλίας Μπεριάτος

 

Ο Σύλλογος Φίλων του Μανταβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου Κεφαλληνίας εκφράζει την οδύνη του και τη θλίψη του για την απώλεια του  συμπατριώτη μας, φίλου και  μέλους του Συλλόγου μας,  Πέτρου Αλιβιζάτου.

Σαν μέλος του Ιδρύματος Αντωνίας και Παναγή Μαντζαβινάτου, το οποίο στηρίζει ενεργα και διαχρονικά τις δραστηριοτητες του Νοσοκομείου, αλλά και άλλων φορέων της Παλικής, υπήρξε πάντοτε αρρωγός στο έργο του Συλλόγου υπέρ του Νοσοκομείου

Ο Πέτρος  ως Κεφαλλήν, υπήρξε ένας μεγάθυμος Πολιτικός Άνδρας  με ευπρέπεια ήθος και συνέπεια, αρετές  δυστυχώς δυσεύρετες στην εποχή μας.

Στο σύλλογό μας  και στο Νοσοκομείο μας προσέφερε πολλά και  μοιραστήκαμε μαζί του τους στόχους και επιθυμίες μας.

Αλλά η προσφορά του ήταν  μεγάλη και για  όλους τους Κεφαλλονίτες, όπου γης,  και τα νησιά μας  πολύ δύσκολα θα ξεπεράσουν την απώλειά του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και καλό κουράγιο σε όλους τους φίλους του.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Γ. Γερουλάνος                                     Διον. Κατερέλος                                  Στ. Λυκούδης

Πρόεδρος                                           Γ. Γραμματευς                                     Ταμίας

 

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι αθλητές μας και οι γονείς συμμεριζόμενοι το πένθος σας, αλλά και την απώλεια από τον Όμιλό μας του  αείμνηστου ευγενέστατου φίλου μας Πέτρου Αλιβιζάτου, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια και ευχόμαστε το έργο και η αγάπη για την Κεφαλονιά που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Πέτρος να γίνει παράδειγμα στους νεότερους.

Αγαπημένε μας Πέτρο ποτέ μας δε θα σε ξεχάσουμε για τα καλά σου λόγια, τις συμβουλές σου και τις πράξεις σου προς εμάς.

Από το Ν.Ο.Α.

 

Η Πρόεδρος Ειρήνη Στεφάτου και όλα τα μέλη του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη», παραρτήματος των Θυγατέρων της Πηνελόπης της AHEPA, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Σωματείο “Λυσίππη”

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει πρός τους οικείους του Πέτρου Αλιβιζάτου τα θερμά του συλλυπητήρια.

Αξιοπρεπής και ακαίραιος πρόσφερε με όλες του τις δυνάμεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθεια του και η συνεργασία του με την Ένωση μας υπήρξε πάντα αποτελεσματική, επιλύοντας οποιοδήποτε τουριστικό πρόβλημα απασχολούσε τα νησιά μας.

Ήταν ένας Άνθρωπος που δεν θα λείψει μόνο στην οικογένεια του αλλά και σε όλους όσους τον γνώρισαν.

Καλό ταξίδι φίλε Πέτρο.

Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και συγγενείς του ευγενούς συμπατριώτη μας Πέτρου Αλιβιζάτου που έφυγε χτες ξαφνικά. Με πολύπλευρη προσφορά στην Κεφαλονιά και αδιαμφισβήτητη αγάπη για τον τόπο του, έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την μουσική κληρονομιά του νησιού μας και την Φιλαρμονική. Ευαίσθητος, καλλιεργημένος, απλός και σεμνός παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τα μουσικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Τον νοιώθαμε και τον είχαμε πάντα κοντά μας. Για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του για την Σχολή και τον πολιτισμό μας θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκη Κοσμάτου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεράσιμος Ν. Βεργωτής

ΤΑΜΙΑΣ 

Γεράσιμος Δανάλης

 

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του φίλου και υποστηριχτή των Προσκόπων του Αργοστολίου Πέτρου Αλιβιζάτου και αφού συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη 08.02.2018 ομόφωνα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει τα εξής : α) Να τηρηθεί μεσίστια η Σημαία του Συστήματος την ημέρα της κηδείας του, β) Να παραστούν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης το Σάββατο 10.02.2018 στον Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου, γ)Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σε όλες τις προσεχείς δραστηριότητες των προσκοπικών τμημάτων, δ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.

Ιωάννης Καρτσωνάκης

Αρχηγός 1ου Συστήματος Προσκόπων Αργοστολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ