Ο Αδωνις διχάζει τη ΝΔ 
H διαγραφή Αντώναρου και ο “εμφύλιος” στην αυλή του Καραμανλή
Πολιτική
12/02/2018 | 12:04

Η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Αδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με την δικογραφία, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Καραμανλική πτέρυγα, με τα στελέχη που πρόσκεινται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού να αντιπαρατίθενται δημόσια.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποτελεί «κόκκινο πανί» στο καραμανλικό στρατόπεδο ωστόσο η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν εκείνη που έκαναν αρκετά στελέχη αλλά και τον Κώστα Καραμανλή να διαχωρίσουν την στάση τους. Μάλιστα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που βάλλεται ολόκληρη η παράταξη και απαιτείται ενότητα, εξαπέλυσε προσωπικές επιθέσεις και ήταν κάτι που δεν το συγχώρεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.

Βγήκαν τα μαχαίρια

Αμέσως ακολούθησε η τοποθέτηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου που «άδειασε» τον πρώην συνεργάτη του Ευάγγελο Αντώναρο, στηρίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στην συνέχεια τον ευχαρίστησε δημόσια. Την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος με την σειρά του πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Γιώργο Βλάχο που έθεσε θέμα παραίτησης Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία του κόμματος. Στο ίδιο κλίμα και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιώργου Πατούλη πήρε αποστάσεις από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει εκτός ελέγχου στην καραμανλική πτέρυγα με τον Κώστα Καραμανλή να αδυνατεί να βάλει φρένο στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην «αυλή» του. Οι αντιδράσεις που υπάρχουν θετικές ή αρνητικές όπως εκείνη του Γιώργου Κύρτσου για την διαγραφή Αντώναρου που τον χαρακτήρισε «Συριζοτρολ» προβληματίζουν ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό που βλέπει η κρίση να μεταφέρεται σε πρόσωπα που ήταν στο στενό του περιβάλλον.

Βάζουν στο κάδρο τον Καραμανλή

Η συνέντευξη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Novartis  η στήριξη στον Έλληνα Επίτροπο έστω μέσω διαρροών από τον Κώστα Καραμανλή και οι βολές του Αντώνη Σαμαρά και του Άδωνι Γεωργιάδη, εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φωτογραφίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό, δείχνουν πως ο Κώστας Καραμανλής δεν θα μείνει εκτός κάδρου. Η ανησυχία στην Παναγή Κυριακού είναι έκδηλη και όπως έγραψε το TheToc δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα παρέμβαση από τον πρώην πρωθυπουργό ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Ο Αδωνις διχάζει τη ΝΔ

Το γεγονός ότι δύο στελέχη η Κατερίνα Παπακώστα και ο Ευάγγελος Αντώναρος έχουν διαγραφεί μετά από επιθέσεις εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά και στην βάση του κόμματος. Οι μετοχές του αντιπροέδρου του κόμματος έχουν ανέβει κατακόρυφα στην αξιωματική αντιπολίτευση και δείχνει να έχει πάρει επάνω το μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, την γραμμή που θα ακολουθήσει η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Novartis. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιοδεύει σήμερα στην Εύβοια,υποστηρίζει ότι μόνο ενωμένη η παράταξη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την σκευωρία και είναι αποφασισμένος να αφήσει κανένα στέλεχος να διαταράξει αυτό τον σκοπό.

Ισως και σήμερα οι μηνύσεις Σαμαρά

Δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα ο Αντώνης Σαμαρά να καταθέσει τις μηνυτήριες αναφορές που είχε προαναγγείλει τόσο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Θα είναι η πρώτη φορά που πρώην πρωθυπουργός μηνύει νυν, με τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους με στόχο να αποκαλυφθεί η κυβερνητική σκευωρία εναντίον του.

Πηγή: thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ