Μοναδική φωνή αντίδρασης και αντίστασης η Λαϊκή Συσπείρωση.
H Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση του ΔΣ για την περιοχή “Μετόχι” Παλικής
Πολιτική
23/01/2014 | 14:00

Η Δημοτική  Αρχή  [ ΝΔ – Ανεξ. Έλληνες ] με την αγαστή συνεργασία της αντιπολίτευσης [ΠΑΣΟΚ], της παράταξης «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» Θ. Μιχαλάτος [ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡ] και των «ανεξαρτήτων» [Βασ. Ρουχωτάς κ.λ.π.] κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς στις 18-1-2014 αποφάσισαν την από καιρό σχεδιαζόμενη εκποίηση (παράδοση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα) του δημοτικού ακινήτου εκτάσεως 148 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή « Μετόχι» Κατωγής Παλικής.

Μοναδική φωνή αντίδρασης και αντίστασης η Λαϊκή Συσπείρωση

Η Δημοτική Αρχή και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, αποδεικνύουν στην πράξη, ότι μαζί με το κυνήγι φοροληστείας του λαού στο οποίο επιδίδονται και το οποίο στηρίζουν, πουλάνε τώρα και τα «ασημικά», προκειμένου να βγάλουν το κεφάλαιο από την κρίση του.  Την ίδια ώρα που παραιτούνται από την διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ κρατικής επιχορήγησης που παρακρατά σήμερα το κράτος από την τοπική διοίκηση, την ίδια ώρα που καταχρέωσαν (λόγω της υποχρηματοδότησης και για να ενισχύσουν τους διάφορους επιχειρηματίες) τους Δήμους με μεγάλα δάνεια, την ίδια ώρα που με την πολυδιαφημισμένη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων υπερχρέωσαν τους δημοτικούς προϋπολογισμούς με νέα χρέη, κραδαίνουν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας ως πρόσχημα και μοχλό, για  να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού την εκποίηση της περιουσίας του. Στην ουσία όμως, εξασφαλίζουν πολύτιμους πόρους από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας συμβάλλοντας έτσι στο «ξαλάφρωμα» του κράτους,  ώστε να σπρώξει τα τεράστια κεφάλαια στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και ταυτόχρονα να συμβάλλει σε αυτήν και με την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας για νέες επενδύσεις από τους επιχειρηματίες
Η Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποιεί τον λαό της Κεφαλονιάς και της Παλικής ότι αυτό συνιστά μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τα συμφέροντα του, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Προειδοποιεί επίσης ότι η παραπάνω απόφαση Δημοτικής Αρχής – «Αντιπολίτευσης» είναι μόνο η αρχή. Έπονται και άλλες, αφού με πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού παραχωρήθηκαν από τον Ε.Ο.Τ. στο Δήμο Κεφαλονιάς, τέσσερα ακόμη ακίνητα–φιλέτα «Ξενία», «Πλατύς Γιαλός», τουριστικό περίπτερο στον Αίνο και «Θαλασσόμυλος».
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι η παραπάνω πολιτική διαχείρισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου, που υλοποιείται εκτός των άλλων και μέσα από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, είναι μια πολιτική απόλυτα εχθρική για τους εργαζόμενους, που γονατίζει τα λαϊκά στρώματα, για να διασωθούν μια χούφτα παράσιτα, που ζουν σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν το αγώνα τους, για να αποτρέψουν την παραπάνω εκποίηση που γίνεται με το πρόσχημα της αξιοποίησης. Να παλέψουν ώστε να αξιοποιήσουν όλη τη δημόσια περιουσία αποκλειστικά προς όφελός τους, για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό στην ξεκούραση και την αναψυχή, την παιδεία, την υγεία κ.α. Ο παραπάνω στόχος τους είναι αναγκαίος και εφικτός σήμερα, μόνο αν συγκροτήσουν μια κοινωνική συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, που σκοπό θα έχει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων  προς όφελος της δικής τους Λαϊκής εξουσίας. Στα πλαίσια αυτά είναι ανάγκη σήμερα να ενισχυθεί και μέσα από τις επερχόμενες τοπικοδιοικητικές εκλογές η συνεπής ταξική δύναμη  της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να δώσει τη μάχη μέσα και έξω από τα τοπικά συμβούλια υπέρ του λαού και των εργαζομένων.

laikh_suspeirwsh

Αργοστόλι 23 Γενάρη 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer