Καλεί σε συμπόρευση όλες τις Φιλελεύθερες δυνάμεις της Κεφαλονιάς
Και νέο πολιτικό Μανιφέστο από την …Συντακτική Επιτροπή
Πολιτική
23/01/2014 | 11:06

Συντοπίτες και Συντοπίτισσες,
Φίλες και Φίλοι,
Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από τότε που με την πρώτη μας παρέμβαση επισημάναμε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για μια νέα επανεκκίνηση της Δημοτικής Αρχής καθώς και την επιτακτική απαίτηση ανασύνταξης των φιλελεύθερων δυνάμεων της προόδου και της διαφάνειας. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων μας το θετικό έργο που επιτελέστηκε μέχρι σήμερα, να διαφυλαχτεί, να αναβαθμιστεί και να συνεχιστεί και για την νέα προγραμματική περίοδο διορθώνοντας παράλληλα τα λάθη που αναμφίβολα έγιναν και τις αρρυθμίες που σίγουρα υπήρξαν.
Αφήσαμε ικανό χώρο και χρόνο, όπως οι κανόνες της ηθικής και του πολιτικού πολιτισμού επιβάλλουν, ώστε την πρωτοβουλία των κινήσεων να έχουν αυτοί που όφειλαν να έχουν. Η εκκίνηση των εξελίξεων ανήκει στους πρωταγωνιστές, στους επικεφαλείς. Οι ηγέτες πρέπει να αποφασίζουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Ωστόσο, ο χρόνος περνάει και τα περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά με ορατό τον κίνδυνο, να οδηγηθούμε σε ένα πισωγύρισμα που θα βλάψει τον τόπο και την πρόοδο που έχει συντελεστεί.
Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ο τόπος πρέπει να πορευτεί μπροστά, μέσα από νέες συμμαχίες και συνθέσεις όπου οι όποιες κομματικές αποχρώσεις είναι ανάγκη να παραμεριστούν για το καλό του νησιού μας.
Αυτή η νέα σύγκλιση ευρύτερων προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων δεν μπορεί να περιμένει. Κρατώντας τα θετικά της μέχρι τώρα προσφοράς, στεκόμενοι κριτικά απέναντι στα λάθη και τις ανεπάρκειες, τιμώντας ανθρώπους που έδωσαν πολλά αλλά έδωσαν ότι είχαν να δώσουν, προχωράμε στην επόμενη μέρα.
Η Συνταχτική Επιτροπή, καλεί όλες τις φιλελεύθερες προοδευτικές δυνάμεις σε μια νέα πορεία, σε μια νέα συστράτευση για την ανασυγκρότηση του τόπου. Προχωράμε μπροστά ανανεωμένοι, απαλλαγμένοι από βαρίδια και ηγεμονικές αντιλήψεις, ισχυροί ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Το μέλλον ανήκει στην Κεφαλλονιά.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

pionia_skaki

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer