Ενιαμελή αντιπροσωπεία από την Κεφαλονιά επισκέφηκε τη Σερβία.
H επίσκεψη στη Σερβία της αντιπροσωπείας της Ι.Ρ.Α. Kεφαλονιάς
Κοινωνία
21/12/2016 | 09:39

Το χρονικό διάστημα 1-5 Δεκεμβρίου 2016 αντιπροσωπεία η οποία απαρτιζόταν απο τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας στην Κεφαλονιά κον Βίκτωρ Ρουχωτά, ενιαμελή αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ( Ι.Ρ.Α. ) Κεφαλονιάς και Ιθάκης με επικεφαλή τον πρόεδρο τους κον Κωνσταντίνο Γρηγορόπουλο και την γραμματέα του Εμπορικού Συλόγου Κεφαλονιάς κα Μαρία Σκλαβουνάκη επισκέφηκε τη Σερβία, μετά από  πρόσκληση του προέδρου του Ι.Ρ.Α. Sobor κον Danir Petrovic.

Κατά την εκεί παραμονή μας συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Sabac κον Nemania Panjic  όπου συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία των δύο Αδελφών δήμων, ο εορτασμός των 20 χρόνων Αδελφοποποίησης και ταυτόχρονα η ονοματοδοσία μιας οδούς στο Sabac με το όνομα Αργοστολι και αντίστοιχα η ονομασία μιας οδούς στο Αργοστόλι με το όνομα του παραπάνω δήμου.

Γίναμε δεκτοί από τον μητροπολίτη του Sabac -Valjevo Σεβασμιότατο Λουρέντιο και από τον πολιτιστικό σύλλογο Abrasevic. Έγινε υποδοχή από την δήμαρχο του Sobor κα Dusanka Golubovic και του Apatin κον Radivoje Sekuljic και το δήμαρχο της Subotica κον .Bogdan Luban Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τονίστηκαν οι στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών και οι ιδιαίτερες σχέσεις με την Κεφαλονιά. Επίσης προτάθηκε η Κεφαλονιά ως ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους.Στην Subotica με την ευκαιρία των εγκαινίων του δεύτερου ξενώνα του I.P.A. Σερβίας έγιναν συναντήσεις με τα εθνικά τμήματα I.P.A. της Αυστρίας, Πολωνίας,Μαυροβουνίου, Κροατίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνη, Ρουμανίας, Ουγγαρίας καθώς και άλλων τοπικών διοικήσεων του I.P.A. Σερβίας.

image001-2

Οι παραπάνω επισκέψεις καλύφθηκαν από τα Μ.Μ.Ε. Σερβίας και ιδιαίτερα από την κρατική τηλεόραση. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο εξωτερικών της Σερβίας παρουσία του πρέσβη κου Zoran Djurisic και  του συμβούλου του υπουργού  Εξωτερικών κον Milan Vukosavljevic με τον πρόξενο κον Βίκτωρ Ρουχωτά και τον πρόεδρο του  I.P.A. κον Κωνσταντίνο Γρηγορόπουλο όπου συζητήθηκε η δυνατότητα περισσότερων Ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, προώθηση Σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η δυνατότητα  προσέλευσης περισσότερων Σέρβων τουριστών στην Ελλάδακαι ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά  λόγω της ύπαρξης του  προξενείου καθώς και η αύξηση των ελλήνων τουριστών στην Σερβία. Το διμερές εμπόριο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης δεδομένου των μεγεθών των δύο οικονομιών.Η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα.Έγινε αναφορά για τις σχέσεις I.P.A.Κεφαλονιάς και Sobor και των εθνικών τμημάτων.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης Σερβίας από τον πρόεδρο του Ι.Ρ.Α. κον Nebodica Pantelic όπου ζητήθηκε η συμβολή των κου Βίκτωρ Ρουχωτά και  κου Κωνσταντίνου Γρηγορόπουλου   για την περαιτέρω  σύσφιξη των σχέσεων των δύο Εθνικών τμημάτων I.P.A. Σερβίας-I.P.A. Ελλάδας με την υπογραφή συμφώνων Συνεργασίας- Αδελφοποίησης.Οι κοι Ρουχωτάς και Γρηγορόπουλος πρότειναν κι έγινε αποδεκτό από τη Σέρβικη πλευρά η συγκεκριμένη πρόταση να κατατεθεί στο I.P.A. Εθνικό τμήμα Ελλάδας και η υπογραφή της Αδελφοποίησης  των Εθνικών τμημάτων να πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer