Γιώργος Καβαλλιεράτος: Αίτημα σύγκλισης εκτάκτου Συμβούλιου του Δήμου Σάμης
Αυτοδιοίκηση
08/04/2024 | 15:23

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης

Αίτηση
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε

Με τεράστια έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην πρόσκληση του συμβουλίου που ορίστηκε για αύριο Τρίτη 9/4/2024 για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις μας δεν συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα (ύδρευση, σπήλαια, έργα, παραλίες, καθαριότητα, τουριστική επιτροπή, κ.λ.π.) που θα έπρεπε να ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της.

Αυτό όμως που πραγματικά μας αφήνει άναυδους είναι η ανεξήγητη και πεισματική άρνηση της δημοτικής αρχής να φέρει προς συζήτηση ένα από τα κορυφαία θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους συνδημότες μας αλλά και ολόκληρο το νησί μας , και δεν είναι άλλο από την σωστή διαχείριση και καλή λειτουργία των σπηλαίων, της παραλίας του Μύρτου και του αγκυροβολίου της Αγίας Ευφημίας. Πρέπει να αντιληφθεί η δημοτική αρχή ότι ο τρόπος διαχείρισης του μοναδικού φυσικού πλούτου της περιοχής μας, που είναι η ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρου του νησιού μας, πρέπει να είναι το ισχυρό μας όπλο απέναντι σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την ύπαρξη του δήμου Σάμης. Αντιθέτως, ο τρόπος που επιλέγει η δημοτική αρχή να διαχειρίζεται το κορυφαίο αυτό θέμα (αιφνιδιάζοντας τον επαγγελματικό κόσμο του νησιού μας με την αύξηση του εισιτηρίου των σπηλαίων στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν και κρατώντας τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εντελώς ανενημέρωτες ) μόνο ανησυχία και τρόμο για τα μελλούμενα μας δημιουργεί. Η γενική και αφηρημένη έννοια θα λειτουργήσουμε όπως λειτουργούσαμε στο παρελθόν δεν μας καλύπτει. Το «πάμε και όπου βγει» οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από τον διάλογο και την διαδικασία της ανταλλαγής απόψεων μόνο κέρδος μπορεί να προκύψει, δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να διαχειριζόμαστε αυτόν τον πλούτο μόνο με απλά εισπρακτικούς όρους. Δεν ερχόμαστε να δικάσουμε κανέναν, πρέπει όμως να ορίσουμε ασφαλιστικές δικλείδες και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς και διαφανείς διαδικασίες που θα δώσουν σε όλους μας την αξιοπιστία που υποχρεούμαστε να έχουμε απέναντι σε ολόκληρο το νησί. Πρέπει επιτέλους να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε τα του οίκου μας.

Κύριε πρόεδρε, οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις είναι πρόσφατες , όλες οι δημοτικές παρατάξεις που διεκδίκησαν την διακυβέρνηση του δήμου μας δεσμεύτηκαν για διαφάνεια και ξεκάθαρες διαδικασίες, για την παράταξη μας η δέσμευση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη δεν υπάρχει για εμάς άλλος δρόμος, θα τιμήσουμε στο ακέραιο ό,τι υποσχεθήκαμε.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού μας συμβουλίου με μοναδικό θέμα την λειτουργία των σπηλαίων , της παραλίας Μύρτου και του τουριστικού αγκυροβολίου της Αγίας Ευφημίας, με την παράκληση να κληθεί να παρευρίσκεται ο υπεύθυνος προγραμματισμού του ηλεκτρονικού εισιτήριου, (σύμβουλος του τέως Δήμαρχου κ. Σταματελάτος Γεράσιμος), και να ορίσετε εισηγητή τον επικεφαλής της παράταξης μας δημοτικό σύμβουλο Καβαλλιεράτο Γιώργο.

Σάμη 8/4/2024
Οι Δημοτικού Σύμβουλοι της παράταξης των “ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ”

 

ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΠΑΘΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΠΟΔΑΡΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer