Γιατί είναι καλύτερο να επιβραβεύουμε τα παιδιά μας αντί να τα τιμωρούμε
Γυναίκα
03/06/2018 | 10:57

Πολλοί γονείς συχνά με ρωτούν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμωρήσουν μια «κακή» συμπεριφορά του παιδιού τους και η απάντηση μου είναι πάντα ίδια. Εσείς τι θα προτιμούσατε αν κάνατε ένα λάθος;  Να σας πουν «σήμερα άργησες δέκα λεπτά στη δουλειά, θα σου κόψω χρήματα από το μισθό» ή «αν έρχεσαι καθημερινά στην ώρα σου θα πάρεις μπόνους” ;

Οι απαγορεύσεις και οι τιμωρίες, έχουν συχνά αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα θέλαμε. Αντί να ηρεμήσουν το παιδί και να πάψουν τις “κακές” συμπεριφορές, προκαλούν θυμό, εκνευρισμό και εντάσεις. Αυτό που θα βοηθήσει να διορθωθεί μια συμπεριφορά που δεν μας αρέσει, είναι να αρχίσουμε να επιβραβεύουμε τις «καλές» συμπεριφορές του παιδιού μας.

Αλλάζοντας λοιπόν τη φράση «αν κάνεις φασαρία δεν θα πας στο πάρκο» με την φράση «αν με αφήσεις να ξεκουραστώ θα πάμε στο πάρκο», δημιουργούμε θετικά συναισθήματα στο παιδί μας και το παροτρύνουμε να συνεργάζεται μαζί μας, γνωρίζοντας ότι και αυτό θα χαρεί. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα είναι ήρεμο και συνεργάσιμο και εμείς θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Τα παιδιά μας θα μάθουν να υπακούν σε αυτά που τους ζητάμε, αν εμείς πρώτοι σταματήσουμε τις απειλές και τις εντάσεις και εκπαιδευτούμε να μην τιμωρούμε αλλά να επιβραβεύουμε. Επιβράβευση, λοιπόν, αντί για τιμωρία για να έχουμε ένα ήρεμο και χαρούμενο παιδί.

Πηγή: anastasiasworld.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia