Φώτης Αυγουστάτος: Προσωπικά
Φώτης Αυγουστάτος
13/03/2021 | 09:23

Το κύμα της γριπης COVID τώρα τον Μάρτιο ήταν αναμενόμενο όπως κάνουν όλες οι γριπες το αντίστοιχο κύμα τους καθε χρόνο.
Η Αθήνα ήταν ο αναμενόμενος στόχος αυτή τη φορά λόγω συνωστισμού και έλλειψης φυσικής ανόσιας του πληθυσμού, όπως είχε συμβει τέλη του προηγουμενου έτους στη Θεσσαλονίκη
Ο εμβολιασμός στην παρούσα φάση δεν θα αλλαξει το προφίλ της πανδημιας η οποία θα υφεθει θεαματικά αυτόματα από τον Μάιο και μετά όπως κάνουν όλες οι γριπες όλα τα χρόνια τους θερινούς μήνες.
Η σημασία του εμβολιασμού θα είναι μεγαλύτερη από Σεπτεμβριο,ειδικά στις ευπαθείς ομάδες και για τον επόμενο χειμώνα.
Τα περισσότερα μέτρα που λαμβάνονται και ειδικά τα πειράματα με τα σχολεία αποτελούν κατά τη γνώμη μου τουφεκιές στον αέρα, χωρίς βάση και στόχευση.
Το δημόσιο σύστημα υγείας έναν δύσκολο χρόνο που πέρασε δεν ενισχύθηκε. Η μετονομασία κλινικών σε κλινικές COVID δεν σημαίνει ενίσχυση του ΕΣΥ. Οι οψιμες εκκλήσεις σε ιδιώτες το πιστοποιούν.
Ο COVID αποτέλεσε το μεγάλο μας άλλοθι για όποιο ιατρικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό πρόβλημα υπήρξε τον τελευταίο χρόνο.
Τελειώνει όμως.
Από Μάιο και μετά τέρμα τα άλλοθι είτε το θελουμε είτε όχι.
Ο κόσμος έχει κουραστεί γιατί δεν εχει δει διέξοδο,βλέπει παλινωδιες ,ψυχολογικά και οικονομικά καταρρέει ,και δυστυχώς έχασε την εμπιστοσύνη του και στην ιατρική και στην πολιτική.
Η κούραση αυτή του φέρνει θυμό και οργή που στην παρούσα φάση είναι επικίνδυνο να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη με αβέβαια αποτελέσματα.
Το διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες.
Γι αυτό πιστεύω, ίσως ένας τελευταίος μήνας υπομονής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος.
Πολιτικές κορώνες στην παρούσα φάση από όπου κι αν προέρχονται δηλώνουν ανωριμότητα και προσβολή προς τον πολίτη.
Η επόμενη μέρα θα είναι για όλους διαφορετική, περιεργη και δύσκολη.
Με θυμό, μίσος και εμπάθειες θα γίνει ακόμη δυσκολότερη.
Ας σκεφτούμε για λίγο ,ότι όλοι μας έχουμε ,πιστεύω, ένα κοινό στόχο να πάμε καλύτερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia