Μιλήστε με έργα κι όχι με λόγια
Φώτης Αυγουστάτος: Αποκλειστικά για νέους…
Φώτης Αυγουστάτος
06/03/2021 | 14:18

Γράφω απολογούμενος.
Απευθύνομαι σε όλους εσας τους νέους πολιτες της χώρας μας αλλά και ολου του πλανήτη μας·τα παιδιά, τους εφήβους , τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους.
Ανήκω σε μια γενιά που μαζί με την προηγούμενη της,δεν με κάνει περήφανο για ο,τι καταφέρνουμε να παραδώσουμε σε εσας σήμερα.
Κουβαλώντας σαν γενιά κατάλοιπα μιας μακράς μεταπολεμικής εποχής με ότι κρίσεις αυτή συνεπάγεται , επενδύσαμε σχεδόν αποκλειστικά στην ύλη και ελαχιστα στο πνεύμα.
Πιστέψαμε και υποταχθήκαμε στη δύναμη του χρήματος καταπατώντας αξίες και ιδανικά.
Παραδώσαμε ελευθερίες μας σαν ενέχυρο σε εφήμερες απολαύσεις.
Αποκτήσαμε δύναμη και εξουσία τσαλαπατώντας ανθρώπους και αξιοπρέπειες.
Και τι καταφέραμε ;
Καταφέραμε να αυξήσουμε το μέσο όρο ζωής μας αλλά μειώσαμε δραματικά το προσδόκιμο ζωής του πλανήτη μας.
Καταφέραμε να αυξήσουμε τον πληθυσμό της γης αδιαφορώντας για τα αποθέματα νερού , για την κλιματική αλλαγή και την ποιότητα ζωής του μεγαλύτερου ποσοστού αυτών των ανθρώπων.
Καταφέραμε να έχει κάθε χέρι σας στον πλανήτη σαν προέκταση ένα κινητό και κάθε βλέμμα σας να αντικρυζει μια οθόνη και σας στερήσαμε την κουβέντα, τη σκέψη ,την ομιλία , τη γραφή, τη μνήμη , το συναίσθημα.
Καταφέραμε να παίζετε με περισση επιδεξιότητα video games και να μην μπορείτε να τρέξετε σε μια αλάνα ή να σκαρφαλώσετε σε ένα δέντρο.
Καταφέραμε να σας κάνουμε να πιστεύετε και εσείς στην ύλη και στις εφήμερες απολαύσεις. Και μετά από αυτό να μην πιστεύετε σε τίποτε άλλο
Και δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει εδώ
Συνεχίζουμε και προσπαθούμε να σας δημιουργήσουμε κι αλλες εξαρτήσεις και φόβους.
Προσπαθούμε να σας κατευθύνουμε τη φυσική σας άμυνα σε μια ίωση,που η ίδια η φύση όλους τους νέους έχει προικίσει ,με εμβόλια εντελώς αχρειαστα για εσας στη συγκεκριμένη νόσο.
Ποιος θα μου απαντήσει γιατί;
Γιατί,έχοντας εμβολιασει ηλικιωμένους ,ευπαθείς ομάδες και όσους χρειάζεται, δεν αφήνουμε εσας τους υγιείς νέους να ενισχύσετε την ζητούμενη και ιδανική φυσική ανοσία αγέλης, αλλά σας πιέζουμε να φορτωθειτε άλλη μια μορφή εξάρτησης;
Προσπαθούμε να σας κάνουμε μετόχους στο τεχνολογικό μας vertigo στερώντας σας όμως δεξιότητες και γνώσεις έτσι ώστε να μην καθοδηγείτε εσείς αλλά να σέρνεστε πίσω από τις εξελίξεις.
Συνεχίζοντας να λεηλατούμε και να ασελγούμε στον πλανήτη, προσπαθούμε να σας καλύψουμε με υποκατάστατα , συμπληρώματα, βιταμίνες, τεχνητό κρέας , συνθετική σοκολάτα , μεταλλαγμένα τρόφιμα, εικονικό σεξ.
Δεν αντέχω να πω άλλα …
Συγνωμη, συγνωμη , συγνωμη …
Το μονο που εγώ θα προσπαθήσω να κάνω σαν μικρή εξιλέωση ,είναι να μιλάω και να γράφω για ό,τι θεωρώ λάθος όσο κι αν αυτό στενοχωρεί κάποιους συνενόχους μου.
Αυτό επίσης που θα ήθελα από όλους εσας τους νέους είναι να μας αμφισβητήσετε, να μας κρίνετε,να μας διορθώσετε και με τον τρόπο σας να μας τιμωρήσετε.
Ποια θα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για εμάς;
Τίποτε άλλο από το να απορρίψετε τον δικό μας κόσμο και να φτιάξετε έναν καινούριο.
Πώς;
Γκρεμίστε τις εξαρτήσεις και τους φόβους αλλά μην αφήσετε τα χαλάσματα τους να σας πλακώσουν.
Ξανακτίστε με ότι καλό έχει απομείνει.
Με πίστη, πίστη σε αξίες μακριά από την ύλη.
Με αγάπη ,αγάπη αληθινή για τα δικά σας πλέον παιδιά του μέλλοντος
Με θράσος ξεπερνώντας τα εμπόδια που θα σας βάλουμε.
Μπορείτε!
Πιστέψτε σε εσας!
Μη μασάτε.
Διαβάστε, αφυπνιστειτε,σκεφτείτε, οραματιστείτε, δουλέψτε.
Μιλήστε με έργα κι όχι με λόγια.
Και να ξέρετε για να μην νιώθετε μόνοι,υπάρχουν ακόμη γύρω σας υγειώς σκεπτόμενοι άνθρωποι της γενιάς μου που μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας συμβουλεύσουν ανιδιοτελώς.
Αν τους αναζητήσετε σωστά,σίγουρα θα τους βρείτε.
Ζήστε όπως σας πρεπει κι όχι όπως πρέπει.
Συγνωμη…

Φώτης Αυγουστατος
Μαιευτηρας Γυναικολογος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia