Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για την «Ανάγκη ένταξης και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»
Πολιτική
17/03/2021 | 11:01

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 09/03/2021

Του:             Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:          Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Τον κ. Υπουργό Τουρισμού

ΘΕΜΑ:         «Ανάγκη ένταξης και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Τον Νοέμβριο του 2020, ανακοινώθηκε αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» στα 30, από τα 14 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν αρχικά. Όλοι οι μικροί επιχειρηματίες του τουρισμού των Ιονίων Νήσων αναθάρρησαν, πιστεύοντας ότι, το Κράτος ανταποκρίθηκε στα αιτήματά τους για ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα βοηθούσε τις επιχειρήσεις να βγουν από την απόγνωση και την ολοκληρωτική καταστροφή, όπου τις έχει οδηγήσει η πανδημία. Βρισκόμαστε στο σήμερα και ακόμη, δεν έχουν λάβει οι ανωτέρω επιχειρηματίες καμία απάντηση από την Περιφέρεια, σχετικά με την τύχη των φακέλων που έχουν καταθέσει για την ένταξή τους στο πρόγραμμα και φυσικά, δεν έχουν λάβει καμιά οικονομική ενίσχυση. Αξίζει να επισημανθεί ότι, υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης σχεδόν του συνόλου των ανωτέρω,  κυρίως, δε, των πολύ μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οπότε,  απαιτούνται επειγόντως μέτρα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε το ταχύτερο στην ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών που απαιτούνται, ώστε να αποδεσμευθούν οι κωδικοί του ανωτέρω προγράμματος και να λάβουν οι δικαιούχοι την οικονομική ενίσχυση που τους έχετε υποσχεθεί, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να επιβιώσουν οικονομικά;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer