Έργα του Κώστα Ευαγγελάτου σε ομαδική έκθεση στο Παρίσι
Πολιτισμός
05/05/2018 | 11:36

Συμπράττοντας με πολλούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες, ο ζωγράφος Κώστας Ευαγγελάτος συμμετέχει με χαρακτηριστικά έργα του στην εαρινή έκθεση, η οποία συνεχίζεται με επιτυχία στην γκαλερί Loc’Art Paris – Au Fil du Canal του Παρισιού (22 Rue Eugène Varlin), έως τον Ιούνιο.

Μετά την αναδρομική του έκθεση στον εκθεσιακό χώρο Espace Jano του Centre Sevres στο Παρίσι, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με διεθνή απήχηση, ο γνωστός καλλιτέχνης συνεχίζει την εκθεσιακή του δραστηριότητα στην  Πόλη του Φωτός.

Στην παρούσα έκθεση, ο Κώστας Ευαγγελάτος παρουσιάζει ζωγραφικές συνθέσεις του με μορφές που αναδύονται αφαιρετικά μέσα από χρωματικές αρμονίες και συνειρμούς ιδιαίτερης πνευματικότητας και ομορφιάς. Έργα φιλοτεχνημένα σε καμβά και σε ξύλο, με λάδια και ακρυλικά, χαρακτηριστικά της προσωπικής τεχνοτροπίας του με σύμβολα, χαράξεις, στίγματα και αρχαϊκά μοτίβα στη ζωγραφική επιφάνεια.

Παράλληλα, κυκλοφορούν, στη γαλλική γλώσσα, από τις εκδόσεις «Sylloges», και οι δύο ποιητικές συλλογές του, «Chemins enchevetres» (Πολύπλοκα μονοπάτια) και «Offrandes seculaires» (Κοσμικές σπονδές), εικονογραφημένες με σχέδιά του.

Η επιμελήτρια εκθέσεων, Marie – Laure Lamy, επισημαίνει για τα έργα του Κώστα Ευαγγελάτου: «Ο Έλληνας καλλιτέχνης αναβαπτίζει αυθεντικά την τέχνη του στα αρχαϊκά πρότυπα ομορφιάς, με μοντέρνο και πρωτότυπο πνεύμα. Κυρίως, όμως, μας εκπλήσσει για τις πολυμορφικές του εκφραστικές δυνατότητες».

Το 1988, ο Κώστας Ευαγγελάτος εξέθεσε ατομικά, για πρώτη φορά στη Γαλλία, τη σειρά έργων του, με τίτλο «Conceptualizations», στον πύργο «Les Fontaines» στο Σαντιγύ της Γαλλίας, με επιτυχία.

Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στο Παρίσι. Το 2007, έστησε εγκατάσταση στον χώρο της αλέας των Tuιlleries του Λούβρου, με επιζωγραφισμένες πολύχρωμες γεωμετρικές φόρμες. Το 2008, σε κεντρικές περιοχές της πόλης, έδρασε με την performance «Costas – L’ autumne a Paris – “Le dernier rouleau”» (Το τελευταίο ειλητάριο), αφιερωμένη στη μνήμη του συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλου.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής στις γαλλικές πόλεις Αμιένη, Αβινιόν, Μεντόν, Λίλ, Μινέρμπ κ.ά.. Επίσης, στο Παρίσι, συμμετείχε στην επετειακή έκθεση, με τίτλο «1/2000», στο College Jaques – Cartie – Chauny και στον πολυχώρο τέχνης Espace Christiane Peugeot με τη Melkart Gallery, στην έκθεση «Migra(r)tion» (2017).

Πληροφορίες

Loc’Art Paris – Au Fil du Canal: 22 Rue Eugène Varlin, 75010, Παρίσι – Γαλλία, τηλ.: +33 140376074.

Πηγή: naftemporiki.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer