Παρεμβάσεις για οριστική λύση του προβλήματος
Επιτόπια αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα της Ζακύνθου από τον Θόδωρο
01/10/2017 | 13:27

Αυτοψία στα, ευρύτατης κλίμακας, αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται στη Ζάκυνθο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Διονύση Μπάστα, τους περιφερειακούς συμβούλους Τζώρτζη Σιγούρο και Θοδωρή Καμπίτση και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΕ Ζακύνθου, επισκέφθηκε τα έργα που εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς, σε μεγάλο εύρος του πεδινού τμήματος της Ζακύνθου και σε περιοχές, όπως Πηγαδάκια, Βανάτο, Αμπελοκήπους, Φιολίτη, Σαρακηνάδο, Αγ. Κήρυκο, που επί σειρά ετών υπέφεραν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Θ. Γαλιατσάτος: Παρεμβάσεις για οριστική λύση του προβλήματος

«Είχαμε εντοπίσει ότι στην ευρύτερη περιοχή του νησιού χρειάζονται όχι απλές παρεμβάσεις και καθαρισμοί, αλλά έργα μεγάλης κλίμακας, γιατί είναι φανερό ότι επί σειρά ετών η περιοχή έχει στερηθεί έργων παρωχέτευσης του νερού. Τα μπαζώματα, οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, οι καταστροφικές φωτιές και άλλα προβλήματα δημιούργησαν μια εκρηκτική κατάσταση που επί 20 και πλέον χρόνια δεν είχε διευθετηθεί, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Αποφασίσαμε λοιπόν, για την προστασία των κατοίκων της περιοχής, των καλλιεργειών και των περιουσιών να υλοποιήσουμε μια, μεγάλης έκτασης, παρέμβαση που θα αποτρέψει τη δημιουργία ανεξέλεγκτων χειμμάρων και καταστροφών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ικανοποιημένος για τα απτά αποτελέσματα του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ενημέρωσε για τις νέες παρεμβάσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

«Βρισκόμαστε στην αρχή της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού μας για να θωρακίσουμε την ασφάλεια της περιοχής. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά σε όλους και προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων, ώστε η περιοχή να καταστεί λειτουργική και να ανακουφιστεί από το φόβο ενδεχόμενων κινδύνων.

Κάνουμε προσπάθειες με όσα μέσα διαθέτουμε και περιμένουμε την έγκριση ενός ακόμη χρηματοδοτικού προγράμματος από το Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο σχετίζεται κυρίως με τις φωτιές που προηγήθηκαν στη Ζάκυνθο και την αποκατάσταση των ζημιών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Τέλος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νιοτόπουλο για την άοκνη προσπάθειά του και εκδήλωσε την αισιοδοξία του για την ευόδωση των εργασιών.

Λ. Νιοτόπουλος: Αυτός ο χειμώνας, ο πρώτος χωρίς προβλήματα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος εκδήλωσε την ικανοποίησή του γιατί εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει για 20 και πλέον χρόνια στη Ζάκυνθο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι τελείως διαφορετικός από τον περσινό. «Έχουμε τη λογική να μην κάνουμε εργασίες και δράσεις προσωρινού χαρακτήρα αλλά υποδομές που θα κρατήσουν για πολλά χρόνια και θα λύσουν σοβαρά προβλήματα. Προχωράμε και σε άλλες περιοχές και ελπίζουμε ότι φέτος δεν θα έχουμε τα προβλήματα των προηγούμενων ετών. Ο Περιφερειάρχης είναι κοντά μας, μας στηρίζει στην επίλυση των προβλημάτων και θα κάνουμε ότι χρειαστεί προς όφελος των κατοίκων της Ζακύνθου».