Με τη συμβολή του Ιονίου Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού
Ένα ποτάμι -Έργο τέχνης στο Ληξούρι [εικόνες + βίντεο]
27/09/2017 | 22:15

Μια συλλογική, καλλιτεχνική προσπάθεια έπιασε τόπο μετά από ενάμιση χρόνο περίπου, αφού το ποτάμι της πόλης του Ληξουρίου μετατρέπεται σταδιακά σε ένα εντυπωσιακό και πολύχρωμο ψηφιδωτό, το οποίο σίγουρα θα καταστεί σήμα κατατεθέν στην περιοχή.

Με τη συμβολή του Ιονίου Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού και προσωπικά της κας Σοφίας Καγκάδη, ο Αντιδήμαρχος Παλικής, κ. Κατσιβέλης, ήρθε σε επαφή με συγκεκριμένους καλλιτέχνες οι οποίοι δέχτηκαν να επισκεφθούν το νησί μας και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός έργου τέχνης εντελώς διαφορετικού και ξεχωριστού.

Ο αντιδήμαρχος Παλικής κ. Γιώργος Κατσιβέλης

Σύμμαχοι σε αυτήν τους την προσπάθεια είναι διάφορες εικαστικές ομάδες από την Παλική, αλλά και απλός κόσμος που επιθυμεί να μάθει την τεχνική του ψηφιδωτού και να βάλει και τη δική του πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που πρόσφεραν υλικά που δεν τους ήταν πλέον χρήσιμα, ώστε να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία του ψηφιδωτού, αλλά κι εκείνοι που καθημερινά προσφέρουν σε καλλιτέχνες και εθελοντές νερά, αναψυκτικά ή ό, τι άλλο έχουν την ευχαρίστηση.

Ενδεικτικά όλων των παραπάνω είναι και όσα ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Παλικής, κ. Κατσιβέλης, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook “ το πρώτο κομμάτι του ψηφιδωτού σιγά σιγά ολοκληρώνεται,μερικές “πινελιές” απομένουν για να αποκαλυφθεί και ήδη τραβάει όλα τα βλέμματα. Η σκαλωσιά μεταφέρθηκε ήδη στην απέναντι όχθη για να ξεκινήσει το αντίστοιχο κομμάτι του τοίχου.
Με την ολοκλήρωση του πρώτου ψηφιδωτού θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο τέχνης.


Τους εθελοντές που δίνουν καθημερινά το παρόν, όλους όσοι μας έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν πλακάκια τους δεκάδες συμπολίτες μας που στηρίζουν τις καλλιτέχνιδες και τους προσφέρουν απλώχερα συγχαρητήρια και κεράσματα.
Ευχαριστώ θερμά ακόμη,την κοινοπραξία φερυ μποτ Ληξούρι Αργοστόλι για τη δωρεάν μεταφορά των καλλιτεχνών , τον κ.Ζαφειράτο Μάκη για την προσφορά στην ενοικίαση του αυτοκινήτου,το ΚΤΕΛ Ληξουρίου για τη βοήθεια στο νερό και το ρεύμα και τα εστιατόρια “Λέπεδα” “vs corner” και “Ακρογιάλι” που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πρόσφεραν τα γεύματα.
Είμαι σίγουρος πως όλοι όσοι “θητεύουν” δίπλα στις καλλιτέχιδες θα πάρουν τη “σκυτάλη” για να συνεχίσουμε στο υπόλοιπο ποτάμι…”

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απο τα “Κεφαλλονίτικα νέα”