Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Ένα μήνα στην εξουσία ο Μητσοτάκης -Θα κριθεί στην εφαρμογή των μέτρων του
Ανδρεας Κωνσταντατος
03/08/2019 | 12:00

Ένα μήνα κλείνει στην εξουσία η κυβέρνηση της ΝΔ και ήταν αρκετό το διάστημα να δώσει στίγμα των προθέσεων της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με γρήγορα βήματα, προετοιμασμένες κινήσει , εμβληματικές ενέργειες, κρίσιμες αποφάσεις που προκαλούν αντιδράσεις, όπως αντικαπνιστικός νόμος και το νομοσχέδιο για την προστασία του πραγματικού ασύλου στα Πανεπιστήμια και την απομάκρυνση εμπόρων ναρκωτικών, λαθρεμπόρων και μπαχαλάκηδων απο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ακολουθεί την πολιτική του αυτονόητου.

Γιατί αυτονόητο είναι σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους – ακόμα και οι Έλληνες θεριακλήδες, όταν βρεθούν στο εξωτερικό τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο της χώρας που επισκέπτονται γιατι φοβούνται τις κυρώσεις -αυτονόητο είναι, πως τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας και ανταλλαγής ιδεών, και όχι άσυλο στην παραβατικότητα.

Οπως, επίσης, αυτονόητο είναι η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, καθώς με ανασφάλεια, η δημοκρατία είναι ελλιπής και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κίνδυνο.

Το στοίχημα είναι η εφαρμογή

Το μεγάλο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη τώρα, είναι η εφαρμογή όλων αυτών των αποφάσεων για τα αυτονόητα. Η κυβέρνηση, υποστηρίζει πως έχει και σχέδιο και την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, να εφαρμόσει όλες τις πολιτικές της. Δηλώνει προετοιμασμένη για σκληρές συγκρούσεις τόσο σε επίπεδο επιχειρημάτων, όσο και στην πράξη αν χρειαστεί, με τους παράνομους των πανεπιστημίων.

«Θα θεωρηθούμε ανίκανοι αν δεν εφαρμόσουμε όσα λέμε, αν δεν κάνουμε σταδιακά πράξη τον αντικαπνιστικό νόμο, αν δεν επιφέρουμε μια τάξη στα πανεπιστήμια προς όφελος των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά και την υποχωρητικότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβερνησης. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις», υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας παράλληλα πως η πορεία στην κανονικότητα μιας χώρας, δεν περνά μόνο μέσα απο την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και από την τήρηση των νόμων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης

Αυτές οι πολιτικές του πρώτου μήνα της ΝΔ, στην κυβέρνηση, δείχνουν να έχουν την αποδοχή της κοινής γνώμης στη χώρα μας και ξαφνιάζουν ευχάριστα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που ηταν μαθημένες, απο την προηγούμενη κυβέρνηση, οτι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται με τον αραμπά. Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, να κάνει τα δύσκολα βήματα, το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του, που έχει και τη στήριξη και την ανοχή της κοινής γνώμης, στοχεύει να καταστήσει κυρίαρχο το πολιτικό και ιδεολογικό μήνυμα του στη ελληνική κοινωνία και να θέσει τις βάσεις, για αδιατάρακτη τετραετία.

Με την πολιτική των ανοιγμάτων σε πολιτικές προσωπικότητες του κέντρου και της κεντροαριστεράς, αποβάλλει το παλαιό δεξιό προφίλ της ΝΔ και προκαλεί ανησυχίες τον ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να βρει το βηματισμό του αλλά και το ΚΙΝΑΛ, που το φέρνει πιο κοντά στις θέσεις Τσίπρα και στον πολιτικό αφανισμό του.

Η προοδευτική και τολμηρή πολιτική του κ Μητσοτάκη, με την εμπροσθοβαρή στόχευση της, «αφυδατώνει» την αξιωματική αντιπολίτευση που φαίνεται πια γερασμένη πολιτικά και ιδεολογικά. Ο κ Τσίπρας παρά την ήττα του ακολουθεί παλαιωμένες τακτικές. Προσπαθεί τώρα να επανασυστήσει τη νεολαία του κόμματος, ξεχνώντας πως το βασικό του πρόβλημα είναι η κατάρρευση της αξιοπιστία του και η έλλειψη ρεαλιστικού σχεδίου για τη χώρα. Η ανάκτηση και των δύο θέλει πολύ χρόνο και θα χτιστεί πάνω στα λάθη που θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση, στα κενά που θα αφήσει και στις νέες ανάγκες της κοινωνίας που δημιουργούνται.

Έως τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ενισχυμένη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει απο την κοινή γνώμη τον πρώτο εντυπωσιακό- για πολλούς- μήνα της διακυβέρνησης της, μπορεί να προχωρά χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να φοβηθεί και για να κριθεί.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer