Η «Βαβέλ» της τοπικής ΝΔ και οι …καημοί της ακτοπλοΐας!!!
Editorial…
de Facto
23/01/2012 | 10:00

Του Παναγή Φωκά
(fokaspanagis@yahoo.gr)
–    Πλούσιο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ραγδαίες οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, άσχημα όμως τα νέα και για τις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες.
–   Η παλιά «βεντέτα» Ρουχωτά – Δήμου ζέστανε χθες το πρωί στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Αυτό ουσιαστικά είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση Παρίσης – Σπύρου. Με απόφαση του Βαγγέλη Λουκέρη και χωρίς να ρωτήσει κανένα, «εξέλεξε» υπεύθυνο προγράμματος της ΝΔ τον Βασίλη Ρουχωτά. Καλός ο Ρουχωτά και με γνώσεις, αλλά μήπως η επιλογή του ήθελε να ρίξει «λάδι στη φωτιά»; και αυτό τα λέμε επειδή όλοι, «οι παροικούντες  στην Ιερουσαλήμ», γνωρίζουν τις σχέσεις μεταξύ Δήμου και του πρώην αντιδημάρχου Παλλικής.
–    Μήπως σε αυτή τη θέση θα έπρεπε να πάει ένα άτομο κοινής αποδοχής όπως λ.χ. ο Σταύρος Τραυλός, επιστήμονας, Πρόεδρος στο ΤΕΕ, καταρτισμένος και σε γενικές γραμμές καθ όλα συμπαθής απ’ όλες τις πτέρυγες.
–    Το δεύτερο μεγάλο «φάουλ» του Λουκέρη ήταν να …. υπενθυμίσει σε όλους ότι στην αίθουσα της ΝΟΔΕ θα έπρεπε να παραμείνουν όσοι είχαν πάρει πρόσκληση. Με λίγα λόγια έλεγε στους αντιδήμαρχους, κομματικά στελέχη με ιστορία (Σαββαόγλου, Ματιάτος κ.τ.λ.) να φύγουν από την αίθουσα! Άκομψο για έναν …οικοδεσπότη που πάντα κρατούσε ισορροπίες. Μάλιστα, σε αυτή τη απόφαση αντέδρασε και ο Παναγής Μαρκάτος τονίζοντας ότι όποιος ήθελε θα μπορούσε να παραμείνει στην αίθουσα.
–    «Τήρησα κατά γράμμα την εγκύκλιο» λέει στο e-kefalonia.net ο Βαγγέλης Λουκέρης, και σημειώνει με νόημα ότι «Στη συνεδρίαση δεν κάλεσα κανένα από τα μέλη της ΝΟΔΕ, ούτε καν τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Μαρκαντωνάτο». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και για τον Ρουχωτά και μας τόνισε ότι «ο Λυκουρέντζος γνώριζε και είχε σύμφωνη γνώμη για τον Βασίλη», καθώς και ότι όλοι το γνώριζαν αφού είχαν λάβει πρόσκληση.
–    Ιδιαίτερα ενοχλημένος ήταν και ο Περιφερειάρχης ο οποίος κατέβηκε από τη Κέρκυρα για να συμμετέχει στην συνεδρίαση του οργάνου της ΝΟΔΕ. Μάλιστα, θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα στις 11. Το e-kefalonia.net επικοινώνησε μαζί του, δεν θέλησε να μας πει πολλά, ακουγόταν όμως η δυσφορία του για όσα είχαν προηγηθεί. Σύμφωνα με συνεργάτες του ήταν ενοχλημένος και από τον τρόπο του Βασίλη Ρουχωτά.
–    Μετά το «φιάσκό» της χθεσινής συνεδρίασης Παρίσης, Σπύρου, Κουρής πήγαν στο γραφείο του Δήμου και είχαν πολύωρη σύσκεψη.
–    Μεγάλο θέμα είναι και το ακτοπλοϊκό. Άγονη γραμμή από σήμερα η Κεφαλονιά. Χθες το e-kefalonia.net αποκάλυψε ότι μειώνονται και άλλο τα δρομολόγια και των δύο εταιριών. Ουσιαστικά, τρεις φορές την εβδομάδα δεν θα μπορεί κάποιος να έρθει ή να φύγει από το νησί μας μετά τις 2 το μεσημέρι. Είναι τραγικό και πιστέψτε μας τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλές αντιδράσεις για αυτό το θέμα.
–    Πολύ καλή η συνέντευξη που  έδωσε στον συνεργάτη μας δημοσιογράφο Άγγελο Αρτελάρη ο Βαγγέλης Σπαθής και αναφέρεται για τα 90 χρόνια ζωής του ιστορικού Κεφαλληνιακού σωματείου του Πειραιά. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη σημερινή μεγάλη εκδήλωση και το κόψιμό της πίτας της Κεφαλληνιακής αδελφότητας Πειραιά.
–    Κεφαλλονίτες της Αθήνας, στις 6:30 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο θέατρο Ακροπόλ.
–    Καλή σας βδομάδα… The perfect seal is important, additional reference otherwise, these are a waste of money

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer